Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

10 minuten

Bruschetta Mil 2

Bruschetta is een heerlijke Italiaanse snack. Ik kan er geen genoeg van krijgen en zet het vaak op de lunchtafel. Door de eenvoudige bereiding is het bovendien een ideaal gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Serveer je het als borrelhap? Maak er dan het liefst wat kleinere, handzame toastjes van. Ook kun je de bruschetta’s goed combineren met een Italiaans hoofdgerecht. Het is en blijft een succes gerecht! & Spoiler alert: het nieuwe Miljuschka magazine bevat enorm veel gerechten die goed samengaan met deze bruschetta’s. Lees maar snel verder…

Wat is bruschetta?

Bruschetta is misschien wel een van de meest eenvoudige, maar overheerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken. Een bruschetta is een stukje geroosterd brood wat traditioneel gezien, wordt belegd met tomaten, knoflook, basilicum en olijfolie. De verse ingrediënten in combinatie met het knapperige brood is geweldig! Je kunt de bruschetta natuurlijk op nog veel meer manieren beleggen, maar deze is en blijft mijn favoriet.

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

Voor dit recept is het fijn als je tomaten van goede kwaliteit en lekker zoet en rijp zijn. Ook je basilicum is het beste supervers in mooie blaadjes, want die maken deze bruschetta helemaal af! Qua brood kun je voor allerlei soorten kiezen; ik vind zelf een vers stokbrood erg smakelijk, maar kies ook eens voor zuurdesembrood, ciabatta, focaccia of donker brood met pitten en zaden. Ook de tomatensoort is bepalend voor jouw gerecht. Ik kies zelf vaak voor roma tomaten of cherrytomaten uit mijn eigen moestuin. 

Variëren met bruschetta

Geloof het of niet, ik vind dat een bruschetta veel meer is dan een traditioneel hapje. Bruschetta is enorm veelzijdig. Wat de bruschetta zo lekker maakt, is de combinatie van smaken en texturen. Deze bruschetta is een van mijn favorieten, maar aar bruschetta kan bijvoorbeeld ook prima zonder tomaat. Denk maar eens aan een geroosterd broodje met prosciutto en meloen of geitenkaas, perzik en walnoten. Met slechts een paar ingrediënten kun je een smaakvolle en veelzijdige topping maken op geroosterd brood. Kortom, al jouw creativiteit kun je kwijt als je bruschetta gerechten maakt.

Bruschetta met pasta

Het nieuwste Miljuschka Magazine, de 10e alweer, staat helemaal in het teken van PASTA! In het magazine, vind je meer dan 40 pasta recepten en heel veel andere lekkere verhalen. Shop ‘m nu en combineer straks mijn nieuwe pasta’s met deze waanzinnige bruschetta’s! Kan je niet wachten en heb je nu al zin om een lekkere pasta te maken? Probeer dan eens mijn pasta aglio e oliopasta carbonara ‘Nduja of all time favouritespaghetti bolognese.

Bruschetta Mil

Bruschetta horizontaal

Bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum

4.19 van 140 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 130 kcal

Ingrediënten
 

  • 4 sneetjes stokbrood niet al te groot
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 teentje knoflook door midden gesneden
  • paar takjes basilicum
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Rooster of gril de sneetjes stokbrood tot goudbruin. Als ze nog warm zijn, wrijf je ze even in met de doorgesneden knoflook.
  • Pak een kom. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Hak de basilicum in dunne reepjes. Voeg de tomaat, basilicum, het zout, de peper en de olijfolie toe aan de kom én hussel alles goed door elkaar.
  • Beleg de gegrilde sneetjes stokbrood met het mengsel van fijngesneden tomaat, basilicum, olijfolie, zout en peper.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 130kcalKoolhydraten: 19gProteine: 4gVet: 5gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gNatrium: 152mgKalium: 346mgVezels: 3gSuiker: 5gVitamine A: 1025IUVitamine C: 17mgCalcium: 52mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.