Bruschetta met meloen en prosciutto

Bruschetta met meloen en prosciutto

Traditioneel wordt bruschetta meestal gemaakt met fijngesneden tomaat, basilicum en peper en zout. Dat is de standaard – en heerlijke – bruschetta. Het recept daarvoor komt binnenkort overigens ook nog online! Voor nu heb ik een andere variant voor je gemaakt. Een hele zomerse, mag ik wel zeggen.

Ik besmeerde het geroosterde brood met wat roomkaas en belegde deze met dunne plakjes honingmeloen en mooie plakjes prosciutto. Daar kan je natuurlijk niet mis mee gaan!

Variëren met deze bruschetta met meloen

Je kunt de roomkaas in deze bruschetta met meloen desgewenst vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas. Of probeer het ook eens met blauwe kaas, als je daar van houdt en wel wat pit kunt gebruiken. Het kan allemaal! Oh, en die mooie paarse bloemetjes? Dat zijn bieslookbloemen. Die kun je er optioneel overheen doen als je die in je tuin hebt staan.

Voor meer sandwich ideetjes kijk je hier

bruschetta meloen en prosciutto

Bruschetta met meloen en prosciutto

Bruschetta met meloen en prosciutto

No ratings yet
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 133 kcal

Ingrediënten
 

  • 4 el roomkaas
  • 1/2 citroen rasp
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 4 sneetjes goed brood
  • 100 g honingmeloen geschild, zaadlijsten verwijderd, in dunne plakjes
  • 4 plakjes prosciutto
  • 1 tl bieslook gehakt

Instructies
 

  • Prak de roomkaas in een kom met de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster het brood lichtbruin in een broodrooster, grillpan of in de oven (eventueel met wat olie). Laat ze iets afkoelen.
  • Bestrijk het brood met de roomkaas. Beleg met plakjes meloen en drapeer er de prosciutto overheen. Serveer met de fijngesneden bieslook.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 133kcalKoolhydraten: 16gProteine: 4gVet: 6gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 17mgNatrium: 181mgKalium: 126mgVezels: 1gSuiker: 4gVitamine A: 211IUVitamine C: 12mgCalcium: 84mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!