Bruschetta met meloen en prosciutto
Bruschetta met meloen en prosciutto
Traditioneel wordt bruschetta meestal gemaakt met fijngesneden tomaat, basilicum en peper en zout. Dat is de standaard – en heerlijke – bruschetta. Het recept daarvoor komt binnenkort overigens ook nog online! Voor nu heb ik een andere variant voor je gemaakt. Een hele zomerse, mag ik wel zeggen.
Ik besmeerde het geroosterde brood met wat roomkaas en belegde deze met dunne plakjes honingmeloen en mooie plakjes prosciutto. Daar kan je natuurlijk niet mis mee gaan!
Variëren met deze bruschetta met meloen
Je kunt de roomkaas in deze bruschetta met meloen desgewenst vervangen voor bijvoorbeeld geitenkaas. Of probeer het ook eens met blauwe kaas, als je daar van houdt en wel wat pit kunt gebruiken. Het kan allemaal! Oh, en die mooie paarse bloemetjes? Dat zijn bieslookbloemen. Die kun je er optioneel overheen doen als je die in je tuin hebt staan.
Bruschetta met meloen en prosciutto
Ingrediënten
- 4 el roomkaas
- 1/2 citroen rasp
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 4 sneetjes goed brood
- 100 g honingmeloen geschild, zaadlijsten verwijderd, in dunne plakjes
- 4 plakjes prosciutto
- 1 tl bieslook gehakt
Instructies
- Prak de roomkaas in een kom met de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster het brood lichtbruin in een broodrooster, grillpan of in de oven (eventueel met wat olie). Laat ze iets afkoelen.
- Bestrijk het brood met de roomkaas. Beleg met plakjes meloen en drapeer er de prosciutto overheen. Serveer met de fijngesneden bieslook.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.