9x De lekkerste curry recepten

Miljuschka in Japan programma

Ik ben dol op de Aziatische keuken! Houd jij van rijke gerechten en kan je tegen een beetje pit of juist een volle zoete smaak? Dan is een curry het perfecte gerecht voor jou! Curry is een spannend gerecht dat bestaat uit gekruide saus met vlees of vis (vega), groenten en kruiden. Het fijne aan curry is dat er aardig wat varianten bestaan. Zo kunnen curry’s enorm variëren in smaak, maar ook zeker in structuur. Én extra fijn: een goede curry is heel makkelijk om te maken. Dit zijn mijn negen favorieten!

1. Gele curry met kipgehaktballen

Hartverwarmende gele curry met kipgehaktballen

Heb je zin in een spectaculaire feelgood curry? Maak dan mijn hartverwarmende gele curry met kipgehakt. De kipgehaktballen zijn misschien wel het hoogtepunt van dit gerecht, doordat ik curry door het gehakt kneed, is de smaak niet te weerstaan.  Ik combineer deze smaakvolle curry met noodles en zet ‘m binnen een half uur op tafel. Dat moet klinken als muziek in jouw oren! Benieuwd naar een andere gele curry? Probeer dan ook eens mijn gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

2. Rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel

Rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel

Ik ben dol op wild, vanwege de spectaculaire en verrassende smaak. Het is een delicatesse met een lichte en zachte smaak, die perfect bij een rode curry past. Voor dit gerecht gaan we aan de slag met mijn recept voor homemade rode currypasta: een goede basis voor een kruidig gerecht uit de Indiase keuken én ideaal voor mijn rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel

3. Groene curry met gamba’s

groene curry gamba

Als we het over een makkelijke curry hebben, is het deze groene variant met garnalen. Ik heb altijd alles voor deze curry gewoon in de vriezer of voorraadkast en maak ‘m daarom ook heel vaak. 

Benieuwd naar een andere groene curry? Probeer dan eens mijn Thaise groene curry met kalkoen.

4. Indische curry madras

snelle curry madras

Bibi Breijman’s favoriete recept is een Indische smoorkip. Ik combineerde haar favoriete smaken in een curry met de roots in een ander land: India. Het resultaat? Een snelle curry madras met Indische kip. Deze madras-kruidenpasta komt uit het zuiden van India en bevat onder andere kurkuma, koriander, tamarinde en komijn. Felrood van kleur en een tikkie pittig door de chilipeper.

5. Indiase keema curry met komkommerraita

Keema curry

Indiase Keema Curry met komkommerraita is een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken. Het gerecht bestaat uit verschillende kruiden, groenten en ‘keema’, dat laatste betekent ‘gehakt’. Dit spectaculaire gerecht is niet alleen geliefd in huize Witzenhausen, de curry wordt al jaren lang gemaakt in de Indiase keuken, en is vooral geliefd in Noord-India, Pakistan en Bangladesh. Probeer jij dit prachtgerecht uit? 

6. Massaman curry met sperziebonen

Massaman curry met sperziebonen

Heb je zin in een milde, romige en goedgevulde curry, die perfect is voor het hele gezin? Probeer dan eens mijn Massaman curry met sperziebonen. Deze tafeltopper maak ik met runderreepjes, aardappel, kokosmelk en sperziebonen – ik top hem af met een handje ongezouten pinda’s. De currypasta, de basis van elk (Thais) currygerecht, is natuurlijk de ster van de show. Hoe je die maakt, lees je in het recept. 

7. Katsu curry met kipschnitzel

Katsu curry met kipschnitzel

Met een goede curry maak je bijna iedereen wel blij, maar als je deze hemelse variant hebt geproefd, wil je haast niets anders meer. Deze Katsu curry met kipschnitzel is werkelijk to die for! De chicken katsu, ook wel bekend als tori katsu, is een heel fijn Japans gerecht van gebakken kip, gepaneerd met panko-broodkruimels. Probeer jij deze malse crunchy curry uit?

8. Pittige currysoep met groenten

currysoep

Heb je weleens soep gemaakt van een curry? Helemaal niet moeilijk en mega lekker. Het blijft zonder uitzondering een van mijn favoriete manieren om veel groente naar binnen te werken. Behalve dat mijn currysoep vol met groentes lekker pittig is, is het ook nog eens relatief snel klaar. Ideaal als je niet al te veel tijd hebt, maar wel wil genieten van iets lekkers.

9. Satécurry

Satecurry

Deze satécurry zit vol smaak en groenten én is het perfecte gerecht om op tafel te zetten op koude winterdagen. Hartverwarmend, precies pittig genoeg en lekker voedzaam. Do I need to say more? De curry komt helemaal tot leven door de combinatie van pindakaas en rode curry pasta. Heerlijk!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.