Katsu curry met kipschnitzel

45 minuten

Met een goede curry maak je bijna iedereen wel blij, maar als je deze hemelse variant hebt geproefd, wil je haast niets anders meer. Ik maakte namelijk een katsu curry met een superkrokante kipschnitzel. 

Katsu curry 

Katsu is de benaming voor malse kippendijen. Die chicken katsu, ook wel bekend als tori katsu, is een heel fijn Japans gerecht van gebakken kip, gepaneerd met panko-broodkruimels (die je gelukkig tegenwoordig ook in de Nederlandse supermarkt kunt vinden). Wij noemen dit ook wel de Japanse versie van de schnitzel. 

Ik combineer deze krokante kipschnitzel met een buitengewoon lekkere curry. Ik serveer deze curry in leuke kommen, zoals deze van Broste Copenhagen

Curry 

Zelf katsu curry maken is kinderlijk eenvoudig. Thuis curry bereiden vind ik het allerfijnst: zo weet je in ieder geval zeker wat er allemaal in je curry gaat. Bovendien kun je het aanpassen naar je eigen smaak. Japanse curry’s zijn vaak wat minder kruidig en pikant dan bijvoorbeeld Indiase. Een Japanse curry wordt vaak op smaak gebracht met wortelen, aardappelen, uitjes, kerriepoeder, gember en kokosmelk. Maar je kunt natuurlijk alles aan deze curry toevoegen wat je wilt!

Gek op curry? Maak dan ook eens mijn curry van zoete aardappelen

Katsu curry met kipschnitzel

Katsu curry met kipschnitzel

Katsu curry met kipschnitzel

4.68 van 31 stemmen
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 5 el zonnebloemolie
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 winterpeen in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 cm gemberwortel geraspt
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • zout en peper
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 350 g rijst
  • 50 g bloem
  • 200 g panko
  • 4 kipfilets
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 el sojasaus
  • 150 g gesneden rodekool
  • ½ komkommer in repen
  • 4 lente-uitjes in ringetjes
  • zwart sesamzaad

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en peen 10 minuten op laag vuur. Schep de knoflook en gember erdoor, bak 1 minuut mee en strooi dan het kerriepoeder, de kurkuma en zout en peper in de pan. Bak kort mee.
  • Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij. Draai het vuur naar middelhoog, breng aan de kook en laat 15-20 minuten koken, of tot de saus naar smaak is ingedikt.
  • Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Klop de bloem met 150 ml water, zout en peper tot een beslagje. Strooi de panko in een diep bord. Haal de kipfilets eerst door het beslag en wentel ze daarna in de panko.
  • Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie in een grote antiaanbakpan. Bak de kipschnitzels in circa 8 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Breng de saus op smaak met de ahornsiroop en sojasaus. Je kunt de saus helemaal glad pureren met een staafmixer of in een blender, of juist grof houden.
  • Serveer de katsu curry-saus in kommen over de rijst. Snijd de kipschnitzels in repen en leg ze op de curry. Leg er een pluk rodekool en wat repen komkommer naast. Bestrooi de curry met de lente-ui en zwart sesamzaad.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.