Satécurry

3 uur 45 minuten

Deze satécurry zit vol smaak en groente en is het perfecte gerecht om op tafel te zetten op gure dagen. Hartverwarmend, precies pittig genoeg en lekker voedzaam. Need I say more?

Slow veel smaak

Ik maak deze satécurry het liefst in de slowcooker. Een perfecte hulp in de keuken voor dagen waarop je weinig tijd hebt, maar toch lekker wilt eten. Voor dit recept bak de de smaakmakers en kip eerst even aan in een wok, waarna je de hele boel verder gaart in de slowcooker. Heb je geen slowcooker? Geen probleem. Je kunt deze curry ook heel goed in een pan maken. Je kunt in dat geval gewoon het recept volgen. Let er alleen op dat de pan niet te droog wordt, voeg zo nodig wat extra water toe. 

Pindakaas & rode currypasta 

De grote smaken van dit gerecht komen van de pindakaas en rode currypasta. Natuurlijk kun je een currypasta zelf maken en dat is op z’n tijd hartstikke leuk om te doen, maar op drukke dagen vind ik die uit een potje of pakje een uitkomst. Met een klein beetje currypasta geef je een gerecht bergen met smaak. Deze satécurry dankt zijn naam natuurlijk aan de pindakaas, die geeft de curry extra smaak én romigheid. In een curry als deze kun je een heleboel groente kwijt. Zo zit er in deze lente-ui, mais én paprika. Het eiwit komt van de kipdijfilet. Liever vega? Tofu zou hier ook goed werken. Ik eet deze curry graag met rijst, maar quinoa zou bijvoorbeeld ook kunnen. 

 

Satecurry

Satécurry

4.26 van 98 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Slowcooker

Ingrediënten
 

  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g kipdijfilet in blokjes
  • ½ rode chilipeper fijngesneden
  • 4 takjes koriander blad geplukt, steeltjes fijngesneden
  • ½ bosje lente-ui in ringetjes
  • 1 blik babymais van 425 g uitgelekt en in vier stukken gesneden
  • 1 bakje boemboe rode curry
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1 gele paprika in stukken
  • 4 el gladde 100% pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 1-2 el sojasaus naar smaak
  • Sap van 1 limoen en 1 limoen in partjes

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de kip, de chilipeper, de korianderstelen en drie kwart van de lente-ui 5 minuten, of tot het vlees rondom bruin is. Voeg alles toe aan de slowcooker of pan en voeg de babymais toe.
  • Verhit opnieuw 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok. Wok de boemboe 2 minuten met de rode en gele en paprika. Roer de pindakaas en de kokosmelk erdoor en voeg 150 ml water toe. Schenk in de slowcooker/pan.
  • Kook de satécurry 3,5 uur in de slowcooker op de lage stand of 30-45 minuten in de pan. (let bij de pan op dat er niet te veel vocht verdampt, voeg eventueel nog wat water toe)
  • Proef de curry en breng op smaak met sojasaus en limoensap. Bestrooi met het korianderblad en serveer met de limoenpartjes.
  • Lekker met rijst.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Satecurry

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.