Thaise groene curry met kalkoen

35 minuten

Zin in een Thaise groene curry? Snel, bomvol smaak en met lekker veel groente: dit is een maaltijd waar ik van hou. 

Zelf currypasta maken

Voor dit recept maak je je eigen currypasta, en dat is veel makkelijker dan het klinkt, beloofd. Je maalt verschillende smaakmakers, zoals citroengras, groene pepers, gember, knoflook en sjalotten tot een pasta in een keukenmachine. Heb je geen fancy machine? Met het hakmolentje van een staafmixer gaat het ook goed. Of in een vijzel, maar dan moet je wel flinke spierballen hebben gekweekt. Die currypasta bak je vervolgens even aan en blus je af met kokosmelk en bouillon. Voilá: de basis van je Thaise groene curry is klaar! 

Thaise groene curry met kalkoen

Thaise groene curry is er in allerlei varianten. Kip wordt vaak gebruikt, maar voor de afwisseling ging ik in dit geval voor kalkoen. Enigszins vergelijkbaar wat smaak en textuur betreft, dus als je geen kalkoen kunt vinden kun je het ook prima vervangen door kipfiletblokjes. Vond je dit gerecht heerlijk en heb je nu alleen nog maar zin in curry? Gelukkig vind je op mijn website nog veel meer curry-inspiratie. Neem bijvoorbeeld deze vega Thaise curry, vol groente en met knapperige cashewnoten als topping. 

Thaise groene curry met kalkoen

Thaise groene curry met kalkoen

3.96 van 24 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediënten
 

  • 2 stengels citroengras fijngesneden
  • 2 groene chilipepers zaden eruit
  • 4 cm gemberwortel grof gehakt
  • 3 tenen knoflook grof gehakt
  • 1 sjalot grof gesnipperd
  • ½ bosje koriander blad geplukt, steeltjes bewaard
  • 1 limoen geraspt, vrucht in partjes
  • 1 el vissaus plus evt. extra
  • 1 tl trassie
  • 3 el zonnebloemolie
  • 175 g kleine champignons
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 350 g pandanrijst
  • 500 g kalkoenfiletblokjes
  • zout en zwarte peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 courgette in dikke halve plakjes
  • 1-2 tl suiker optioneel
  • 250 g peultjes

Instructies
 

  • Doe het citroengras, de groene chilipeper, gember, knoflook, sjalot, koriandersteeltjes, de helft van het korianderblad, limoenrasp, vissaus en de trassie in de kleine kom van een keukenmachine en maal de ingrediënten tot een currypasta.
  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de currypasta 5-10 minuten.
  • Bak de champignons enkele minuten mee.
  • Giet de kippenbouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten inkoken.
  • Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar.
  • Verhit in een tweede koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • Bestrooi de kalkoen met zout, peper en het komijnpoeder.
  • Roerbak de blokjes kalkoenfilet en de stukjes courgette in 5 minuten rondom bruin.
  • Proef de saus en breng indien nodig op smaak met suiker en extra vissaus.
  • Voeg de peultjes, kalkoen en courgette toe en laat het geheel 2 minuten in de saus meegaren.
  • Garneer met de rest van de korianderblaadjes en partjes limoen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Thaise groene curry met kalkoen

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.