Massaman curry met sperziebonen

35 minuten

Massaman curry met sperziebonen: een milde, romige en goedgevulde curry. Perfect voor het hele gezin!

Een milde curry 

Ik ben dol op de Aziatische keuken, maar er zijn altijd mensen die deze gerechten soms net wat aan de pittige kant vinden. Kan je niet goed tegen spicy eten, dan is deze milde massaman curry hét Thaise gerecht voor jou. De smaak van deze curry is zoetig, zuur en kruidig – maar je kan hem zeker extra pikant maken met meer chilipeper, als je dat zou willen.

Ben je op zoek naar servies voor deze curry gerechten? Kijk dan eens naar deze oogverblindende kommen van Pols Potten

Massaman curry

Van origine wordt dit gerecht gemaakt met kip of rund (ik gebruik runderreepjes in dit recept), aardappel, kokosmelk, sperziebonen – vaak afgetopt met een handje ongezouten pinda’s. De currypasta, de basis van elk (Thais) currygerecht, is natuurlijk de ster van de show. Deze pasta bestaat uit veel ingrediënten. In dit recept ‘cheat‘ ik een beetje, en en gebruik ik een kant en klare massaman currypasta. Deze haal je gewoon in de supermarkt. Ga wel voor een goede kwaliteit, met veel smaak en weinig additieven.

Liever geen vlees of kip? Maak dan mijn Thaise vegan curry

Massaman curry met sperziebonen

Massaman curry met sperziebonen

Massaman curry met sperziebonen

4.50 van 70 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thaise keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el kokosolie
  • 1 bakje Thaise massaman curry kruidenpasta van 70 g
  • 400 g runderreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 3 cm gemberwortel fijngeraspt
  • 2 el 100% pindakaas
  • 4 limoenblaadjes toko; indien verkrijgbaar
  • 1 el tamarindepasta toko
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el vissaus
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 400 g krieltjes gewassen en grote in stukken gesneden
  • 400 g sperziebonen kontjes eraf en gehalveerd
  • 350 g jasmijnrijst
  • zout en zwarte peper
  • 50 g gezouten pinda’s of dry roasted pinda’s grof gehakt
  • 1 rode chilipeper in dunne ringetjes

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel kokosolie in een grote hapjespan of koekenpan. Fruit hierin 2 theelepels van de massamancurrypasta gedurende 1 minuut.
  • Voeg de runderreepjes toe en bak op hoog vuur al roerend in enkele minuten rondom bruin. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Schep het vlees op een bord en zet de pan terug op het vuur.
  • Verhit nog 1 eetlepel kokosolie in de pan. Fruit de ui 5 minuten. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de rest van de massamancurrypasta, de pindakaas, de limoenblaadjes, de tamarinde, de rietsuiker, de vissaus en de kokosmelk toe. Roer goed door, voegde krieltjes en sperziebonen toe en breng aan de kook. Kook 10-15 minuten of tot de krieltjes en sperziebonen gaar zijn en de saus wat is ingedikt.
  • Kook intussen de jasmijnrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat op het laatst de runderreepjes nog even meewarmen en naar wens verder garen in de saus. Enkele minuten zijn genoeg. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de massamancurry over kommen rijst. Bestrooi met de pinda’s en de chilipeper.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.