Hartverwarmende gele curry met kipgehaktballen

30 minuten

Net zo gek op de Thaise keuken als ik? Deze hartverwarmende gele curry met kipgehaktballen en noedels is een absolute must try. Eenvoudig te bereiden en binnen een half uur klaar. Ik serveer de curry met noedels. Smakelijk!

Gehaktballen van kipgehakt

In Thaise gerechten wordt vaak kipfilet of kippendijfilet verwerkt. Voor deze curry gebruik ik kipgehakt. Het lekkere hieraan is dat je alvast wat curry door het gehakt kneedt. Dat geeft dit gerecht extra veel smaak. Van het kip-currymengsel vorm je een aantal balletjes van. Let wel op, kipgehakt wordt door het kneden snel vettig en slap. Zet de balletjes daarom even in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de balletjes weer stevig worden, en geloof me, dat bakt een stuk makkelijker! In de tussentijd ga je verder met de andere stappen. 

De lekkerste noedels

Zoals ik al zei, doe ik noedels in deze curry met kipgehaktballen. Welke noedels je gebruikt maakt niet zo veel uit. Ik ben zelf fan van een wat dikkere noedel. Die koop je gewoon in de supermarkt. Als je eens wil experimenteren met soorten noedels, adviseer ik eens naar een toko te gaan. Daar vind je noedels in alle soorten en maten. Leuk om je curry mee op te pimpen. 

Zin in nog meer gerechten met noedels? Deze noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi uit de airfryer is ook een feestje.

Gele curry met kipgehaktballen bewaren

De laatste tijd ben ik groot fan van meal preppen. Gewoon omdat het me zoveel tijd scheelt. De restjes bewaar ik de koelkast om in de loop van de week van te eten. Dit kun je ook prima met deze curry doen. Schep de overblijfselen in een luchtdichte container en bewaar in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Warm de curry weer langzaam op laag vuur, zodat alle smaken goed mengen zonder dat het gaat koken. 

Het recept voor deze hartverwarmende gele curry met kipgehaktballen vind je hieronder:

Hartverwarmende gele curry met kipgehaktballen

Hartverwarmende Gele curry met kipgehaktballen

4.77 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 diepe ruime koekenpan

Ingrediënten
 

  • 600 gr kipgehakt
  • 125 gr Thaise gele currypasta 
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr gember
  • 300 gr sperziebonen 
  • 360 gr noedels bijvoorbeeld udon
  • 2-3 el zonnebloemolie 
  • 2,5 el tomatenpuree
  • 325 ml kippenbouillon
  • 525 ml kokosmelk
  • 1 paksoi 
  • 40 gr pinda’s 
  • 4 takjes koriander
  • 2 limoenen
  • Peper en zout 

Instructies
 

  • Kneed door het kipgehakt 30 gr gele currypasta en 0,5 tl zout. Vorm er gehaktballetjes van (ca. 3 centimeter doorsnede). Zet ze tot gebruik in de koelkast. 
  • Haal de schil van de rode ui en knoflook en hak fijn. Maak de gember schoon en hak fijn. Snijd de sperziebonen in kleine stukjes. 
  • Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking. 
  • Verhit een scheutje olie (ca. 2 eetlepels) in een diepe koekenpan. Bak de balletjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Voeg eventueel wat extra olie toe en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op hoog vuur. Voeg de rest van de gele currypasta (90 gram) en tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee, blijf goed roeren. Schenk kippenbouillon en de kokosmelk in de pan, schep alles goed door, breng zachtjes aan de kook en kook ca. 5 minuten tot een dikkere currysaus. 
  • Voeg de in stukjes sperzieboontjes toe. Leg de balletjes terug in de curry en warm ze nog 6 minuten door. Hak de paksoi in reepjes en voeg beetje voor beetje de paksoi toe tot de blaadjes geslonken zijn. 
  • Schep de curry over op de borden. Bestrooi met wat fijngehakte pinda’s en een handje koriander. Snijd de limoen in partjes en serveer apart of in de curry om de curry aan tafel extra op smaak te brengen. 

Notities

Tip
Kipgehakt wordt door het kneden snel vettig en slap, zet de balletjes daarom even in de koelkast, daar worden ze weer stevig van. Bakt een stuk makkelijker!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.