Pittige currysoep vol met groentes

Soep, het blijft zonder uitzondering een van mijn favoriete manieren om veel groente naar binnen te werken. En dan vooral deze currysoep! Want dat is het fijne van soep: het is zo ontzettend veelzijdig en makkelijk om op deze manier aan je dagelijkse groente portie te komen.

Snelle currysoep

Behalve dat deze soep lekker pittig is, is het ook nog eens relatief snel klaar. Natuurlijk moet het wel even koken om met name te zorgen dat de knolselderij genoeg tijd heeft om gaar te worden maar dat is tijd waarbij je niet actief bezig bent met de soep.

Terwijl je currysoep staat te pruttelen kun je dus heel goed iets anders gaan doen in de keuken.

Om de currysoep te maken gebruik ik currypoeder, in plaats van currypasta. Dat is lichter aangezien er voor het poeder geen olie wordt gebruikt. Voeg zoveel als je wilt toe, of kies wel voor currypasta: wat je wil!. Ik gebruikte hier light kokosmelk uit een pak. Je kunt overigens ook amandelmelk gebruiken als je dat liever hebt.

currysoep

Pittige currysoep vol met groentes

Deze soep is 5,5 ww punt per persoon
4.78 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Keuken Gezond
Porties 4 portie(s)
Calorieën 315 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflook
  • ½ knolselderij schoongemaakt, in blokjes (500 gr)
  • 200 gr boerenkool
  • 300 gr kipfilet gekookt en geplukt
  • 200 ml kokosmelk uit pak niet uit blik
  • ½ tl chili flakes
  • ½ tl zwarte peper
  • 2-3 el gele currypoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 liter bouillon

Instructies
 

  • Neem een ruime soeppan en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de rode ui tot deze glazig is. Bak de knoflook even mee. Voeg nu de knolselderij toe en bak even mee.
  • Voeg alle specerijen erbij en bak even mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat eerst even 10 minuten koken en voeg dan de boerenkool (eventueel in gedeeltes) toe tot deze goed geslonken is.
  • Als laatste voeg je de stukjes kip en de kokosmelk toe. Laat nog even goed verwarmen en serveer heet.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 315kcalKoolhydraten: 18gProteine: 24gVet: 18gVerzadigde vetten: 11gTrans Fat: 1gCholesterol: 48mgNatrium: 1276mgKalium: 1118mgVezels: 3gSuiker: 3gVitamine A: 5266IUVitamine C: 71mgCalcium: 163mgIJzer: 5mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.