5 x vegetarische recepten

Categorieën: Kooktips, Vegetarisch

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Vegetarische recepten zijn al lang niet meer saai. Hier vind je vijf van mijn lekkerste vegetarische recepten. Eet smakelijk! 

1. Curry van zoete aardappel en kikkererwten

Linzencurry met zoete aardappel

Deze heerlijke curry is volledig vegetarisch en top als je rekening moet houden met een budget. Want lekker eten hoeft helemaal niet altijd duur te zijn. Deze curry maak ik met zoete aardappel en kun je serveren met een lekkere dot yoghurt. 

Hier vind je het recept voor de curry van zoete aardappel en kikkererwten.

2. Geroosterde paprika pasta

rode paprika pasta

Deze vegetarische pasta met paprika is een eenpansgerecht, dus bespaart je een hoop afwas. Als je wel graag vlees in een pasta eet kun je er natuurlijk vlees aan toevoegen. Maar voor de smaak is dat zeker niet nodig. 

Hier vind je het recept voor de geroosterde paprika pasta.

3. Vega Club Sandwich

vega club sandwich

Een Club Sandwich kennen we met kip, kalkoen, zalm of rosbief. Maar je kunt het ook heel goed zonder vlees of vis maken. In dit geval laat je het gewoon weg en gebruik je lekker veel verschillende groentes.

Hier vind je het recept voor de vega club sandwich.

4. Mother trucker vega burger

Mother trucker veggie burger

Dat hamburgers ook vegetarisch worden gegeten, daar zijn we inmiddels allemaal wel op de hoogte van. Overal zijn verschillende vleesvervangers te vinden. Ik maak deze vega burger met linzen, maar je kunt ook kikkererwten of andere peulvruchten gebruiken. Net wat jij lekker vindt. 

Hier vind je het recept voor de mother trucker vega burger.

5. Vegetarische bamisoep

Als je bami hoort, denk je waarschijnlijk aan het recept waar vlees in zit. Bij deze soep is niks minder waar. Want van vlees is er in dit recept geen sprake. De soep geeft je een Aziatische vibe door de bouillon die ik gebruik. Zo waan je, je even in het buitenland. 

Hier vind je het recept voor de vegetarische bamisoep.

Zit jouw vegetarische recept er niet tussen? No worries, hier vind je nog meer vegetarische recepten.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!