Curry van zoete aardappel en kikkererwten

Tijd

Categorieën: Diner, Groente, Recept, Vegetarisch

Budget koken

Het zijn rare tijden. Tijden ook waarin heel veel mensen ineens veel meer op de portemonnee moeten letten dan voorheen. Vaak niet eens omdat er nu geen geld meer is, maar ook omdat de toekomst ineens op losse schroeven staat, en onzeker is geworden. Maar hoe kook je budget vriendelijk? Daar help ik je graag bij, bijvoorbeeld met dit recept van een betaalbare en superlekkere curry van zoete aardappel.

Lees ook: Dit boodschappenbudget past bij jouw huishouden

Een curry van zoete aardappel en kikkererwten

Deze heerlijke curry van zoete aardappel maak je voor 8 personen (of voor 2 personen en vries dan 3 x 2 porties in voor later gebruik) en kost slechts € 1,70 per persoon. De exacte prijs is natuurlijk ook afhankelijk van waar je je boodschappen doet.

Bereidingswijze voor de curry van zoete aardappel

Doe de olijfolie in de pan met de gember, ui en knoflook in de pan en bak zachtjes 8 minuten. 

Doe de kurkuma, chili, zout en peper erbij en bak nog eens 5 min. 

Bak de kikkererwten hierna nog eens 10 minuten mee. 

Doe hierna de zoete aardappel, kokosmelk, kokende water en verkruimelde bouillonblokjes erbij. Laat de curry van zoete aardappel 30 minuten pruttelen. Zo kookt de zoete aardappel gaar en dikt de curry in. 

curry van zoete aardappel

Budget koken: curry van zoete aardappel en kikkererwten

4.48 van 109 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken groente, Vegetarisch
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 4 el olijfolie
  • 2 grote of 4 kleine uien schoongemaakt en fijn gesneden
  • 5 cm gember fijngesneden
  • 4 -6 tenen knoflook schoongemaakt en fijn gesneden
  • 1 flinke eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel chillipoeder
  • 2 zoete aardappelen in blokjes en schoongemaakt
  • 3 blikken kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld blik van 400 gr
  • 2 blikken kokosmelk goed geschud (blikken van 400 ml)
  • 3 bouillonblokjes
  • 800 ml kokend water

Krokante kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld 400 gr
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel olijfolie
  • Zout en peper

Topping

  • 1 limoen
  • 8 eetlepels yoghurt
  • bosje verse koriander

Instructies
 

  • Doe de olijfolie in de pan met de gember, ui en knoflook in de pan en bak zachtjes 8 minuten.
  • Doe de kurkuma, chili, zout en peper erbij en bak nog eens 5 min.
  • Bak de kikkererwten hierna nog een 10 minuten mee.
  • Doe hierna de zoete aardappel, kokosmelk, kokende water en verkruimelde bouillonblokjes erbij. Laat 30 minuten pruttelen. Zo kookt de zoete aardappel gaar en dikt de curry in.
  • Voor de krokante kikkererwten verwarm je de oven voor op 220 graden.
  • Meng de kikkererwten met de olie, chilli, komijn en zout. Spreidt uit op een bakblik en schuif in de voorverwarmde oven.
  • Rooster de kikkererwten voor 15 min of tot ze goudbruin zijn geworden.
  • Serveer de curry met een dot yoghurt, blaadjes koriander, stukje limoen en de krokante kikkererwten.

Notities

Tip! Kook in de laatste 5 minuten spinazie of boerenkool mee voor wat extra groentes.
Tip! Makkelijk in te vriezen in een platte zak dus altijd een maaltijd achter de hand. Doe je de curry in een zak in plaats van in een bak dan neemt het veel minder ruimte in in de vriezer!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!