Budget koken: curry van zoete aardappel en kikkererwten

Tijd

Budget vriendelijk koken

Het zijn rare tijden. Tijden ook waarin heel veel mensen ineens veel meer op de portemonnee moeten letten dan voorheen. Vaak niet eens omdat er nu geen geld meer is, maar ook omdat de toekomst ineens op losse schroeven staat. En onzeker is geworden. Daarom een nieuwe serie; hoe kook je budget vriendelijk.

Deze heerlijke curry maak je voor 8 personen (of voor 2 personen en vries dan 3 x 2 porties in voor later gebruik) en kost slechts € 1,70 per persoon. De exacte prijs is natuurlijk ook afhankelijk van waar je je boodschappen doet.

Bereidingswijze voor de curry

Doe de olijfolie in de pan met de gember, ui en knoflook in de pan en bak zachtjes 8 minuten. 

Doe de kurkuma, chili, zout en peper erbij en bak nog eens 5 min. 

Bak de kikkererwten hierna nog een 10 minuten mee. 

Doe hierna de zoete aardappel, kokosmelk, kokende water en verkruimelde bouillonblokjes erbij. Laat 30 minuten pruttelen. Zo kookt de zoete aardappel gaar en dikt de curry in. 

Linzencurry met zoete aardappel

Budget koken: curry van zoete aardappel en kikkererwten

4.58 van 38 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken groente, Vegetarisch
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 2 grote of 4 kleine uien schoongemaakt en fijn gesneden
  • 5 cm gember fijngesneden
  • 4 -6 tenen knoflook schoongemaakt en fijn gesneden
  • 1 flinke eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel chillipoeder
  • 2 zoete aardappelen in blokjes en schoongemaakt
  • 3 blikken kikkererwten uitgelekt en gewassen
  • 2 blikken kokosmelk goed geschud
  • 3 bouillonblokjes
  • 800 ml kokend water

Krokante kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten uitgelekt en gewassen
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel olijfolie
  • Zout en peper

Topping

  • 1 limoen
  • 8 eetlepels yoghurt
  • Bosje munt

Instructies
 

Instructies

  • Doe de olijfolie in de pan met de gember, ui en knoflook in de pan en bak zachtjes 8 minuten.
  • Doe de kurkuma, chili, zout en peper erbij en bak nog eens 5 min.
  • Bak de kikkererwten hierna nog een 10 minuten mee.
  • Doe hierna de zoete aardappel, kokosmelk, kokende water en verkruimelde bouillonblokjes erbij. Laat 30 minuten pruttelen. Zo kookt de zoete aardappel gaar en dikt de curry in.
  • Hoe maak je de krokante kikkererwten
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de kikkererwten met de olie, chilli, komijn en zout. Spreidt uit op een bakblik en schuif in de voorverwarmde oven.
  • Rooster de kikkererwten voor 15 min of tot ze goudbruin zijn geworden.
  • Serveer de curry met een dot yoghurt, blaadjes munt, stukje limoen en de krokante kikkererwten.

Notities

Tip! Kook in de laatste 5 minuten spinazie of boerenkool mee voor wat extra groentes.
Tip! Makkelijk in te vriezen in een platte zak dus altijd een maaltijd achter de hand. Doe je de curry in een zak in plaats van in een bak dan neemt het veel minder ruimte in in de vriezer!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.