Vega club sandwich met geroosterde groentes

Vega club sandwich

Ah de heerlijke club sandwich! Je hebt wellicht mijn klassieke club sandwich al eerder langs zien komen of de club sandwich met zalm, maar je kunt natuurlijk ook heel goed een vega club sandwich maken.

Brood roosteren of niet roosteren?

Officieel hoort een club sandwich natuurlijk gemaakt te worden met geroosterd brood. Maar vind je dat niet lekker dan kun je het ook prima zo eten. Deze vega club sandwich heb ik wel geroosterd. Het voordeel van roosteren is dat het vocht van de groente en de hummus minder snel in het brood trekt. Daardoor blijft het brood langer knapperig.

Qua beleg kun je zoveel variëren als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld ook eens aan guacamole in plaats van hummus en ook met de geroosterde groentes kun je variëren. Probeer bijvoorbeeld eens geroosterde aubergine te gebruiken in plaats van de courgette.

Je kunt tegenwoordig zelfs kant- en klaar geroosterde groentes kopen in de supermarkt voor als je geen tijd hebt, maar heb je een grillpan dan is het roosteren van de courgette zo gebeurd.

Vegan versie

Door het gebruikte ei is deze vega club sandwich niet vegan, maar die kun je natuurlijk wel heel makkelijk vegan maken door het ei weg te laten. Vervang dat dan bijvoorbeeld door wat gebakken paddenstoeltjes of doe er wat knapperige nootjes tussen voor weer een ander effect.

vega club sandwich
Totale tijd10 minuten

Vega club sandwich met geroosterde groentes

Vega club sandwich
4.08 van 13 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)
  • 6 sneetjes zuurdesem volkoren
  • 1 bakje hummus
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • Geroosterde courgette
  • 2 gekookte eieren
  • Rucola

Bereidingswijze: 

  • Je kunt de club sandwich maken met geroosterd brood of je kunt het zo laten. Dat is een keuze. Ik vind geroosterd het lekkerste doordat het vocht niet direct in het brood trekt en het langer knapperig blijft.
  • Besmeer vier van de sneetjes dik met hummus. Beleg de sandwiches willekeurig met paprika, courgette, de gekookte eitjes en de rucola.
  • Stapel drie van de boterhammen op elkaar en eet direct.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 756kcalKoolhydraten: 122gProteine: 35gVet: 15gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 164mgNatrium: 1592mgKalium: 669mgVezels: 10gSuiker: 7gVitamine A: 692IUVitamine C: 19mgCalcium: 169mgIJzer: 10mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.