Feestdagen recepten

Dit recept valt onder

Recept voor pepernotentaart

Samenvatting

  • Voorbereiden 40 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Thema Sinterklaas
  • Aantal personen 12

Ingredienten

Voor de biscuit:

3 bakvormen van 20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier

525 gram ei

300 gram suiker

18 gram vanillesuiker

225 gram bloem

75 gram maïzena

1 eetlepel cacao

Voor de botercrème:

400 gram boter

400 gram margarine

800 gram poedersuiker

150 gram pepernoten

Extra benodigd:

aluminium bakblik van 40 x 60

bakpapier

boter om in te vetten

Voor de finishing touch:

500 gram pepernoten in 3 verschillende kleuren chocolade

Sharing is caring!

Pepernotentaart

Wat is er nou leuker dan met het heerlijk avondje een echte taart vol met pepernoten te serveren? Jawel een pepernotentaart dus.

Het maken van de pepernotentaart

Voor het maken van de pepernotentaart volg je de onderstaande stappen. Je maakt de taart in drie verschillende stappen. Het lijkt misschien een hoop werk maar als je de aanwijzingen hieronder volgt dan komt het vanzelf goed. Het is op zich niet ingewikkeld om te maken en onthoud dat de pepernoten straks kleine schoonheidsfoutjes verstoppen.

Je weet in ieder geval zeker dat je met deze pepernotentaart zeker een succes hebt tijdens Sinterklaasavond!

Pepernotentaart

Pepernotentaart

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

Voor de biscuit:

  • 3 bakvormen van 20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
  • 525 gram ei
  • 300 gram suiker
  • 18 gram vanillesuiker
  • 225 gram bloem
  • 75 gram maïzena
  • 1 eetlepel cacao

Voor de botercrème:

  • 400 gram boter
  • 400 gram margarine
  • 800 gram poedersuiker
  • 150 gram pepernoten
  • Extra benodigd:
  • aluminium bakblik van 40 x 60
  • bakpapier
  • boter om in te vetten

Voor de finishing touch:

  • 500 gram pepernoten in 3 verschillende kleuren chocolade

Instructies

    Dit pepernoten taart recept maak je in 3 etappes. Je begint met de biscuit, daarna maak je de botercrème en uiteindelijk
    style je de taart af met de chocoladepepernoten. Ik leg je hier precies uit hoe
    je te werk moet gaan.

    We starten dus allereerst met de biscuit.
    Hiervoor mix je de vanillesuiker, de suiker en de eieren 12 minuten lang op een
    middelhoge stand. Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmt op 180 graden. Zeef
    nu de bloem en de maïzena boven de kom en roer het er rustig doorheen. Het
    beslag is genoeg voor drie vormen. Vul eerst twee vormen en roer voor de derde
    vorm de eetlepel cacao erdoor. Bak dit alles nu 22 minuten in de oven.

    De botercrème maak je als volgt. Je roert eerst de boter met de margarine glad op de maximale stand
    van je keukenmachine. Roer er nu de poedersuiker doorheen en klop dit 15
    minuten lang. Maal de pepernoten in de (silent) blender of foodprocessor fijn en
    roer dit ook door de botercrème.

    Nu is het tijd voor de finishing touch. Stapel de lagen biscuit op en smeer tussen de 3 lagen de botercrème. Dit doe je als
    volgt. Leg eerst een vanilledeel onderop en besmeer het met de crème. Daarboven
    komt de chocoladelaag (de biscuit met cacao), weer een laag crème en dan daar
    weer bovenop een vanillelaag van het biscuit. Smeer de complete taart nu aan de
    buitenzijde en bovenzijde af met de rest van de botercrème. Het is daarbij
    belangrijk dat je de biscuitlagen niet meer ziet. Nu is het nog een kwestie van
    het versieren van de taart met banen van pepernoten. Kies voor elke baan een
    andere kleur chocoladepepernoot. En klaar is je pepernoten taart!



Nog meer lekkers