Lekkerste bramencake ooit!

Tijd

Bramencake waar je de show mee steelt

Deze prachtige cake kost wel even wat moeite om te maken, maar het goede nieuws is dat het minder moeilijk is dan het op het eerste gezicht lijkt. En om toch een beetje samen te zijn met de paasdagen heb ik een Bake-a-long georganiseerd op maandag tweede paasdag om 14.00! Live op Instagram en Facebook. Doe je mee? Check de details op mijn instapost hier.

Stap voor stap

En wil je mee kunnen bakken maar vind je het handig om de omschrijving van de cake al bij de hand te hebben, dan heb ik hier alvast het volledige recept voor je uitgeschreven!

Bramencake

Lekkerste bramencake ooit!

4.4 van 90 votes
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Zoete gerechten
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Voor de cake

    • 45 gr flora ongezouten gesmolten
    • 1 tl vanille extract
    • 180 ml water
    • 300 gr bloem
    • 300 gr suiker
    • 1,5 tl baking soda
    • 2 grote eieren
    • 100 gr bramen

    Frosting

    • 300 gr flora gezouten op kamertemperatuur
    • 180 gr poedersuiker
    • 180 gr witte chocola
    • Vers bietensap ongeveer 3 eetlepels

    Topping

    • 150 gr bramen
    • 1 doosje eetbare viooltjes of andere eetbare bloemen

    Instructies
     

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 180˚C.
    • Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in met wat olie
    • en bekleed met bakpapier. Zorg dat de randen eroverheen hangen. Die heb je
    • straks nodig om de cake uit de vorm te tillen.
    • In een mengkom klop je samen de bloem, suiker, baking soda en het zout. Voeg het water toe plus de eieren, vanille extract en de flora. Pureer de bramen en zeef de pitjes eruit.
    • Doe de gepureerde bramen door het beslag.
    • Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad indien nodig.
    • Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot een houten prikker er schoon
    • uitkomt.Laat de cake eerst in de vorm nog een minuut of tien koelen,
    • haal hem dan met het papier eruit en zet op een cakerek om volledig af te
    • koelen.

    Frosting

    • Voor de frosting doe je de flora samen met de poedersuiker in een kom en dit klop je licht en romig. Smelt de witte chocola au bain-marie, laat heel even afkoelen en giet dan bij de frosting. Klop door tot je een mooi romig geheel hebt.
    • Verdeel de frosting nu over 4 kommen. In de eerste kom doe je 2,5 tl bietensap. In de volgende doe je 1 tl, in de volgende ½ tl en in de laatste een ¼ tl bietensap.
    • Klop het bietensap goed door de frosting zodat je een egaal geheel hebt in vier verschillende tinten.In het midden van de – volledig afgekoelde – cake doe je de donkerste kleur diagonaal over de cake.
    • Aan beide kanten daarvan doe je wat van de tweede kleur, dan de derde en je eindigt met de lichtste kleur aan de punten. Neem nu een kleine spatel en ga met de spatel van punt tot punt terwijl je strepen trekt in het verlengde van de kleuren zodat ze een beetje in elkaar overlopen.
    • Bedek de cake aan een kant met de bramen en doe de viooltjes ertussen.

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.