Plantaardige verjaardagstaart recept

Tijd

Categorieën: Recept, Taart, Vegan, Zoete recepten

Recept Plantaardige verjaardagstaart: bereidingswijze

De ultieme discodip vegan verjaardagstaart! Want plantaardig hoeft echt niet saai en suf te zijn. Enjoy!

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Roer de bloem, suiker, baking soda en zout door elkaar.

Doe hierbij de Becel vloeibaar, amandelmelk en extract bij.

Roer door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten.

Roer de discodip erdoor.

Roer de azijn erdoor en stort in iedere bakvorm dezelfde hoeveelheid beslag.

Zet 30 minuten in de oven.

Check of de taart helemaal gaar is door een saté-prikker in te steken. Komt die er droog uit dan is de taart goed. Anders nog 5 minuten terug zetten.

Laat eerst 7 minuten afkoelen in de pan en stort ze daarna op een rekje zodat ze helemaal kunnen afkoelen.

Nu beginnen we aan de vegan boter crème.

Roer de Becel pure glad in de keukenmachine.

Doe er stap voor stap poedersuiker en amandelmelk bij. Om en om.

Totdat het een mooie gladde massa is.

Doe dit langzaam en neem er de tijd voor. Ik ben er makkelijk 10 minuten zoet mee.

Pak een bord en doe er een lik vegan boter crème op.

Plak hierop een vegan cake. Besmeer met boter crème aan de bovenkant en stapel zo door.

Smeer de zijkanten van de cakes af en zet 10 minuten in de vriezer.

Smeer nog eens mooi af en begin met versieren. Ik heb er toefjes op gespoten en discodip ertegenaan geplakt.

Tip! De discodip voor taarten moet wel van goede kwaliteit zijn. Normale smelt weg qua kleur. Ik haal die van mij bij @lifeofpieamsterdam

Plantaardige verjaardagstaart recept

5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Vegan

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Vegan cake basis

    • 200 g bloem
    • 200 g suiker
    • 1 theelepel baking soda
    • 1/2 theelepel zout
    • 100 ml vloeibare plantaardige boter
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel amandel extract
    • 3 eetlepels discodip
    • 1 eetlepel azijn
    • 200 ml amandelmelk op kamertemperatuur

    Vegan botercreme

    • 300 g plantaardige boter
    • 750 g poedersuiker
    • 90 ml amandelmelk
    • 6 eetlepels discodip

    Benodigheden

    • 3 bakvormen 16 cm bekleed met bakpapier

    Instructies
     

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Roer de bloem, suiker, baking soda en zout door elkaar.
    • Doe hierbij de vloeibare plantaardige boter, amandelmelk en extract bij.
    • Roer door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten.
    • Roer de discodip erdoor.
    • Roer de azijn erdoor en stort in iedere bakvorm dezelfde hoeveelheid beslag.
    • Zet 30 minuten in de oven.
    • Check of de taart helemaal gaar is door een saté-prikker in te steken. Komt die er droog uit dan is de taart goed. Anders nog 5 minuten terug zetten.
    • Laat eerst 7 minuten afkoelen in de pan en stort ze daarna op een rekje zodat ze helemaal kunnen afkoelen.
    • Nu beginnen we aan de vegan boter crème.
    • Roer de plantaardige boter glad in de keukenmachine.
    • Doe er stap voor stap poedersuiker en amandelmelk bij. Om en om.
    • Totdat het een mooie gladde massa is.
    • Doe dit langzaam en neem er de tijd voor. Ik ben er makkelijk 10 minuten zoet mee.
    • Pak een bord en doe er een lik vegan boter crème op.
    • Plak hierop een vegan cake. Besmeer met boter crème aan de bovenkant en stapel zo door.
    • Smeer de zijkanten van de cakes af en zet 10 minuten in de vriezer.
    • Smeer nog eens mooi af en begin met versieren. Ik heb er toefjes op gespoten en discodip ertegenaan geplakt.
    • Tip! De discodip voor taarten moet wel van goede kwaliteit zijn. Normale smelt weg qua kleur. Ik haal die van mij bij @lifeofpieamsterdam

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.