Superfoodsalade met quinoa en geroosterde zaden

Tijd

Categorieën: Gezond, Recept, Salade, Vegetarisch

Wat is nou superfood?

Superfood: het is zo’n term die ineens opkwam als onkruid en niet meer weg is te slaan uit de hedendaags food-cultuur. Maar wat is nou superfood? Is dat chiazaad? Is dat boerenkool? En wat maakt het ene ingredient wel superfood en het andere niet?

Superfoodsalade

In de fijnere kneepjes van het superfoodschap ga ik me niet verdiepen. Maar deze salade zit wel vol met allerlei lekkers. Lekker wat ook nog eens goed voor je is. Dus mijn versie van superfood. :) Noem het zoals jij wilt overigens. Je mag het ook een quinoasalade noemen of een broccolisalade of maak er wat leuks van.

Het is hoe dan ook een heerlijke salade die zo vullend is dat je het goed als avondmaaltijd zou kunnen eten.

Ben jij fan van salades? Probeer dan zeker ook eens mijn overheerlijke rijstsalade met pinda uit!

Liever toch vlees of vis bij de salade eten? Deze superfoodsalade combineert geweldig goed met de knapperige gembervis!

Superfoodsalade

Superfoodsalade met quinoa en geroosterde zaden

4.5 van 27 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Salade
Keuken Gezond, Vegetarisch
Porties 2 portie(s)
Calorieën 668 kcal

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 el quinoa ongekookt
  • Zout en peper
  • 1 broccoli roosjes afgebroken en stelen fijn gesneden
  • 120 gr doperwten diepvries
  • ¼ komkommer in blokjes
  • 2 el geroosterde gemengde zaden pompoen, sesam en zonnebloempitjes
  • ½ avocado in blokjes
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 1 klein bosje munt gehakt
  • 2 el limoensap
  • 4 el olijfolie

Instructies
 

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10 minuten) en laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Breng een ander pannetje aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes, stengels en de doperwten tot deze beetgaar zijn. Giet af en spoel na met koud water. Op die manier blijft de broccoli mooi groen en stopt het kookproces.
  • Bouw nu je salade op in laagjes; broccoli, erwtjes, komkommer, zaden, quinoa en eindigend met de kruiden.
  • Maak de dressing door de limoensap, olijfolie en peper en zout te mengen. Druppel dit pas vlak voor serveren over de salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 668kcalKoolhydraten: 57gProteine: 20gVet: 44gVerzadigde vetten: 6gNatrium: 126mgKalium: 1750mgVezels: 19gSuiker: 10gVitamine A: 4908IUVitamine C: 344mgCalcium: 227mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.