Quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs

25 minuten

Deze vegetarische quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs is gezond, fris en vullend. Perfect als lunch of als maaltijdsalade bij je diner. Ik ben dol op halloumi, de verse kaas die je prachtig kunt grillen. En samen met de pecannootjes en de radijs is dit een hele verrassende combinatie!

Quinoa in plaats van granen

Quinoa is een zaadje en wordt vaak gegeten als vervanging van granen. Het is daarentegen geen graan én is dus glutenvrij. In sommige rijstgerechten kun je de rijst dan ook vervangen door quinoa; dit geeft een recept soms nét even iets extra’s en zorgt voor een gevarieerd eetpatroon. Quinoa zit namelijk boordevol eiwitten en vezels, wat het erg gezond maakt. Daarnaast heeft het een lekkere hartige bite.

Wil je iets anders dan deze quinoa salade? Vervang de rijst in mijn recept van gebakken rijst met garnalen dan eens door quinoa. Lekker gezond en geen standaard gerecht. Of probeer eens deze salade met quinoa en geroosterde zaden!

Halloumi: een Grieks geschenk in deze quinoa salade

In dit recept gebruik ik halloumi. Een populaire kaassoort met een hele interessante eigenschap. Deze ongerijpte kaas van geiten- en schapenmelk smelt namelijk bijna niet! Je kunt de kaas daardoor ideaal bakken, grillen en frituren. Er zal dan een lekker knapperig en krokant laagje ontstaan. Je kunt de kaas verwerken in salades zoals deze, maar ook gebruiken als vleesvervanger.

Liever geen quinoa salade? Probeer dan eens mijn recept met gegrilde asperges met halloumi

Quinoa salade met halloumi

Quinoa salade met halloumi

Quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs

4.14 van 22 stemmen
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen
Calorieën 635 kcal

Ingrediënten
 

  • 250 g quinoa
  • 50 g pecannoten
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 bosje radijs in dunne plakjes
  • 100 g slamelange bv. met bietenblad
  • ½ bosje munt blad geplukt
  • ½ bosje peterselie blad geplukt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 citroen geperst
  • 1 teen knoflook geperst
  • 250 g halloumi in dikke plakken

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Rooster intussen de pecannoten enkele minuten in een droge koekenpan. Schud ze op een snijplank en hak ze grof.
  • Meng de quinoa met de pecannoten, rode ui, radijs, slamelange, munt en peterselie in een slakom. Breng de salade op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper.
  • Klop 2 eetlepels extra vergine olijfolie met het citroensap en de knoflook tot een dressing. Schep de dressing door de quinoa salade.
  • Verhit 1 el olijfolie in een antiaanbakpan en bak de plakken halloumi in 2 minuten per kant goudbruin. Serveer de halloumi op de quinoa salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 635kcalKoolhydraten: 49gProteine: 25gVet: 39gVerzadigde vetten: 13gNatrium: 771mgKalium: 598mgVezels: 7gSuiker: 3gVitamine A: 929IUVitamine C: 34mgCalcium: 695mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.