Aziatische recepten

Vis met knapperige gember

Samenvatting

  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

6 cm gember

zonnebloemolie om in te bakken

2 bosuien

3 el sojasaus

1 tl sesamolie

4 witvisfilets (liefst met huid)

peper en zout

4 el bloem

Benodigheden

Keukenpapier

Sharing is caring!

Doordat je deze Chinese vis door een dun laagje bloem wentelt wordt hij ultiem knapperig. De knapperige gember on top maakt dit snelle gerecht helemaal af. Serveer met witte rijst en geroerbakte paksoi of gestoomde broccoli voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Je kunt de witvis eventueel vervangen door zalm, die is meestal iets dikker dus bak hem dan 1-2 minuten langer op de huidkant.

Vis met knapperige gember

Vis met knapperige gember

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 6 cm gember
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 2 bosuien
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 witvisfilets (liefst met huid)
  • peper en zout
  • 4 el bloem

Benodigheden

  • Keukenpapier

Instructies

    Snijd de gember in dunne plakken en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een laag van 1 cm zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de gember in 2 minuten goudbruin en knapperig. Kijk uit dat ze niet verbranden. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng de sojasaus met de sesamolie. Breng de vis op smaak met peper en zout en wentel door de bloem. Schud eventueel teveel aan bloem eraf, je wil een dun laagje om de vis.

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis met de huid naar beneden circa 3 minuten. Druk de vis eventueel met een spatel aan zodat de huid niet te veel krult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.

Verdeel de vis over de borden of leg op een serveerschaal. Schep het sojasausmengsel eroverheen, leg de gember en bosui erop en serveer.

Probeer ook zeker eens mijn heerlijke zalm uit de oven!

Nog meer lekkers