Gezonde recepten

Dit recept valt onder

Rijstsalade met pinda’s

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

300 gr zilvervliesrijst

6 stengels lente-ui

1 rode paprika

1 gele paprika

1 mango

Dressing

1 limoen, rasp

1 kleine rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden

10 gram gember, geraspt

1 el ketjap manis

20 ml sesamolie

30 ml zonnebloemolie

120 gr pinda's

peper en zout

Sharing is caring!

Heerlijke tropische rijstsalade met pinda’s

Op het moment dat ik dit schrijf komt de regen met bakken naar beneden. Nu hoop ik natuurlijk dat – tegen de tijd dat jij dit leest – inmiddels de zon weer schijnt en we heerlijk buiten kunnen genieten van een zomerse avond in de tuin of op het balkon.

Want deze tropische rijstsalade is bij uitstek geschikt voor een lekker warme zomerse avond, waarbij je niet al te lang in de keuken wilt staan. Het is makkelijk om te maken en nog makkelijker als je toevallig al een restje met rijst over hebt.

Aziatische smaken

De dressing heeft een Aziatische twist. Ik vind dat altijd heerlijk op het moment dat de zomer weer in de lucht zit. Nog fijner aan deze rijstsalade is dat je het ook makkelijk mee kunt nemen naar je werk. Handig om wat extra te maken en op die manier alvast voor de volgende dag je lunch gereed te hebben!

Door het te laten staan hebben de smaken bovendien de tijd om goed in te trekken. Nog zo’n lekkere zomerse salade is bijvoorbeeld deze inktvissalade!

Tropische rijstsalade

Rijstsalade met pinda

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 6 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 mango

Dressing

  • 1 limoen, rasp
  • 1 kleine rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 10 gram gember, geraspt
  • 1 el ketjap manis
  • 20 ml sesamolie
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 120 gr pinda's
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Snij de paprika en de mango in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng alle ingredienten voor de salade door elkaar en voeg wat peper en zout toe.
  2. De dressing voor de salade maak je door de fijngehakte rode peper, de geraspte gember, het limoensap en de zest te mengen met de ketjap en de twee olie-soorten. Mix het goed door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rooster de pinda's, hak ze grof en laat even afkoelen voor je ze over de salade serveert.

Nog meer lekkers