Havermoutpap met quinoa en gebakken peer

Deze havermoutpap met quinoa en gebakken peer is een fantastisch ontbijtgerecht. Het staat sneller op tafel dan je denkt, en is de perfecte mix tussen zoet en licht-hartig.

Een goed begin van de ochtend met deze herfstige havermoutpap

Door de combinatie van havermout én quinoa zit je er lang vol van – een ideale kickstart van de dag! Het lekkere vind ik ook dat er zowel kleine blokjes peer door de pap gaan, plus grote plakjes gebakken peer bovenop. Deze bak je los in wat boter in de pan – wat een verwennerij! Het kaneelstokje maakt dit herfstige havermout ontbijtje compleet. 

Enne, doordat je de havermoutpap deels in perensap kookt, komt de fruitige smaak nog extra naar boven. Mocht je nu geen perensap kunnen vinden, dan kun je ook appelsap gebruiken. Ik vind het ook vaak lekker om het water te vervangen door (plantaardige) melk, om de havermoutpap nog romiger te maken. De keuze is aan jou!

Ook lekker om te maken: havermout pannenkoekjes met kokos en banaan

Havermoutpap met quinoa en gebakken peer

Havermoutpap met quinoa en gebakken peer

Havermoutpap met quinoa en gebakken peer

No ratings yet
Gang Ontbijt
Porties 2 personen
Calorieën 551 kcal

Ingrediënten
 

  • 100 g quinoa
  • 300 ml perensap
  • 1 kaneelstok
  • 100 g havermout
  • 1 grote stevige peer klokhuis eruit, in blokjes
  • boter om in te bakken
  • 1 peer in plakjes
  • 1 el honing plus evt. extra

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Vervang daarbij 300 ml water door het perensap en voeg de kaneelstok toe. Voeg de havermout de laatste minuut van de kooktijd toe en kook dit 1 minuut mee. Schenk er eventueel nog een scheut water bij als de pap dreigt droog te koken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten staan.
  • Bak in een koekenpan de plakjes peer in wat boter goudbruin.
  • Haal de kaneelstok uit de pap. Roer de blokjes peer en de honing erdoor.
  • Verdeel de ontbijtpap over kommen. Garneer met de plakjes gebakken peer en, als je van zoet houdt, wat extra honing. Een snuf kaneel eroverheen haalt de smaak nóg meer op!

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 551kcalKoolhydraten: 113gProteine: 14gVet: 7gVerzadigde vetten: 1gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 2gNatrium: 19mgKalium: 872mgVezels: 15gSuiker: 29gVitamine A: 57IUVitamine C: 58mgCalcium: 101mgIJzer: 5mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.