Quinoasalade met mango

Tijd

Categorieën: Gezond, Lunch, Recept, Salade, Snel

Een salade uit de voorraadkast

Juist bij een quinoasalade denk je al snel aan verse waren. Dus kun je een salade maken met producten uit de voorraadkast en vriezer? Dat kan wel degelijk!

Quinoa voorgekookt

Hoewel je quinoa natuurlijk prima op voorraad kunt houden blijkt dat er tegenwoordig ook – best handig – kleine blikjes zijn met voorgekookte quinoa. Dus als je heel snel een salade in elkaar wilt draaien is dat natuurlijk ideaal.

Voor deze salade gebruikte ik twee kleine blikjes quinoa. Het lijkt heel weinig maar is voldoende voor twee personen. De mango en de avocadostukjes komen uit de vriezer. Heb je verse basilicum in huis dan is dat lekker om erover te strooien maar zo niet dan is het ook zonder lekker.

Probeer ook eens deze lekkere aardappelsalade met asperges!

Bereidingswijze quinoasalade met mango

Heb je geen quinoa uit blik begin dan met het koken van de quinoa, giet af en laat afkoelen.

Laat de mango en avocado stukjes ontdooien en snij desgewenst iets kleiner. Snij de biet ook in kleine blokjes en roer alles door de quinoa heen.

De dressing maak je door 2 el olijfolie te mengen met 2 el fruitazijn (ik gebruikte perzik-abrikoosazijn) en wat peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en eet meteen.

Quinoasalade met mango en avocado

Koken uit de voorraadkast – quinoasalade met mango

No ratings yet
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Lunch, Salade
Keuken Gezond
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 120 gr voorgekookte quinoa
  • 1 grote biet in blokjes
  • 75 gr avocadoblokjes
  • 75 gr mango blokjes

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 2 el perzik-abrikoosazijn of een andere zoete fruitazijn
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Heb je geen quinoa uit blik begin dan met het koken van de quinoa, giet af en laat afkoelen.
  • Laat de mango en avocado stukjes ontdooien en snij desgewenst iets kleiner. Snij de biet ook in kleine blokjes en roer alles door de quinoa heen.
  • De dressing maak je door 2 el olijfolie te mengen met 2 el fruitazijn (ik gebruikte perzik-abrikoosazijn) en wat peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en eet meteen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!