Gezonde recepten

Superfoodsalade met quinoa en geroosterde zaden

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

4 el quinoa (ongekookt)

zout en peper

1 broccoli, roosjes afgebroken en stelen fijn gesneden

120 gr doperwten, diepvries

¼ komkommer, in blokjes

2 el geroosterde gemengde zaden (pompoen, sesam en zonnebloempitjes)

½ avocado, in blokjes

1 bosje peterselie, gehakt

1 klein bosje munt, gehakt

2 el limoensap

4 el olijfolie

Sharing is caring!

Wat is nou superfood?

Superfood: het is zo’n term die ineens opkwam als onkruid en niet meer weg is te slaan uit de hedendaags food-cultuur. Maar wat is nou superfood? Is dat chiazaad? Is dat boerenkool? En wat maakt het ene ingredient wel superfood en het andere niet?

Superfoodsalade

In de fijnere kneepjes van het superfoodschap ga ik me niet verdiepen. Maar deze salade zit wel vol met allerlei lekkers. Lekker wat ook nog eens goed voor je is. Dus mijn versie van superfood. 🙂 Noem het zoals jij wilt overigens. Je mag het ook een quinoasalade noemen of een broccolisalade of maak er wat leuks van.

Het is hoe dan ook een heerlijke salade die zo vullend is dat je het goed als avondmaaltijd zou kunnen eten.

Ben jij fan van salades? Probeer dan zeker ook eens mijn overheerlijke rijstsalade met pinda uit!

Liever toch vlees of vis bij de salade eten? Deze superfoodsalade combineert geweldig goed met de knapperige gembervis!

Superfoodsalade

Superfoodsalade met quinoa en geroosterde zaden

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 el quinoa (ongekookt)
  • zout en peper
  • 1 broccoli, roosjes afgebroken en stelen fijn gesneden
  • 120 gr doperwten, diepvries
  • ¼ komkommer, in blokjes
  • 2 el geroosterde gemengde zaden (pompoen, sesam en zonnebloempitjes)
  • ½ avocado, in blokjes
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 1 klein bosje munt, gehakt
  • 2 el limoensap
  • 4 el olijfolie

Instructies

    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10 minuten) en laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
    Breng een ander pannetje aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes, stengels en de doperwten tot deze beetgaar zijn. Giet af en spoel na met koud water. Op die manier blijft de broccoli mooi groen en stopt het kookproces.
    Bouw nu je salade op in laagjes; broccoli, erwtjes, komkommer, zaden, quinoa en eindigend met de kruiden.
    Maak de dressing door de limoensap, olijfolie en peper en zout te mengen. Druppel dit pas vlak voor serveren over de salade.

Nog meer lekkers