Pasta pesto salade
Pasta Pesto is bij mij thuis een all time favorite. De ster van de show is natuurlijk de homemade basilicumpesto. En ja, ik weet het: je kunt ook gewoon een potje kant-en-klare pesto kopen in de supermarkt, maar zelf maken is zoveel lekkerder en helemaal niet ingewikkeld. Zelfgemaakte pesto heeft een veel intensere smaak dan die uit potjes en zo maak je jouw pasta nog lekkerder én het is helemaal niet moeilijk. Je maakt de pesto door in een keukenmachine basilicum, pistachenootjes, stukjes Parmezaanse kaas met olijfolie fijn te hakken tot een smeuïge saus. Is je pesto nog wat te droog? Dan voeg je wat extra olijfolie toe. Even op smaak brengen met zout en peper en klaar is kees. Zelfgemaakte pesto in slechts een paar minuten.
Romige pasta pesto salade: ideaal voor onderweg
Een romige pasta pesto salade is niet alleen heerlijk als avondmaal, maar ook ideaal om mee te nemen. Denk aan een snelle lunch op je werk, een voedzaam tussendoortje voor de kids of als frisse maaltijd tijdens een zomerse picknick. Omdat de salade zowel koud als lauwwarm lekker is, kun je ‘m makkelijk voorbereiden en meenemen. Zorg er wel voor dat je de pesto en de pasta goed mengt voordat je vertrekt, zo voorkom je dat alles aan elkaar plakt. Tip: houd de ingrediĆ«nten eventueel even apart tot het moment van serveren, zo blijft je pasta pesto salade lekker vers en knapperig. Precies zoals jij ām wil eten.

Deze pasta pesto salade is een blijvertje
Eerlijk? Deze romige pasta pesto salade is zoān gerecht dat je ƩƩn keer maakt en daarna steeds opnieuw wil eten. Makkelijk, snel en bomvol smaak dat is precies waar we van houden, toch? Je kunt ām maken als frisse avondmaaltijd, maar hij is ook top als koud pastagerecht voor een voedzame lunch. Gooi er wat extra groente door, een handje pijnboompitten of een schepje extra pesto als je daar zin in hebt. Alles mag, niks moet. Dit is zoān recept dat je zonder stress uit je mouw schudt, maar dat altijd indruk maakt. Of je ām nou serveert op een kleedje in het park of gewoon aan je keukentafel.
Krijg jij nou geen genoeg van pesto? Maak dan een heerlijke voorraad en kijk eens naar dit recept voor zelfgemaakte pesto alla genovese!

Ideaal voor een picknick!
Zo, de pasta pesto salade kan je dus heel makkelijk mee nemen, maar dan ben je er natuurlijk nog niet als je lekker uitgebreid wilt gaan picknicken. Laten we de picknickmand verder vullen. Als je zo lekker in het zonnetje zit is het belangrijk om te blijven hydrateren. Ik ben zelf niet zo’n mega water drinker, dus maak ik bijvoorbeeld graag zelf ijsthee. Zo kan je ook nog een stuk bananenbrood meenemen en een heerlijke fruitsalade. Zo, de mand is gevuld, tijd om naar buiten te gaan. Hoe je de romige pasta pesto salade maakt? Dat zie je hieronder.

Romige pasta pesto salade
Ingrediƫnten
- 400 g pasta bijvoorbeeld penne of farfalle
- 80 g Parmezaanse kaas
- 15 g basilicum
- 95 g pistachenootjes ongebrand en gepeld
- 100 ml olijfolie
- 250 g mascarpone
- 1,5 citroen
- 4-6 tomaten kleine
- 1/2 komkommer of 6 snack komkommers
- 1 rode ui
- 8 zongedroogde tomaten
- 50 g jonge blad spinazie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af door een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Snijd 35 gram van de Parmezaanse kaas in stukjes. Maak de pesto door in een keukenmachine basilicum, pistachenootjes en de stukjes Parmezaanse kaas, met olijfolie fijn te hakken tot een smeuĆÆge saus. Iets te droog? Voeg dan wat meer olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de rest van de Parmezaanse kaas en prak in een kom door de mascarpone. Voeg citroensap toe en meng tot een gladde saus. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep de pasta door de mascarpone en meng daarna de pesto er door.
- Snijd de tomaat in plakken, de komkommer in stukjes en rode ui in halve dunne ringen schep alles door de pasta. Voeg zongedroogde tomaat toe en jonge blad spinazie.
- Lunch recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Italiaanse recepten
- Pasta recepten
- Recepten
- Salade recepten
- Seizoensrecepten
- Vegetarische recepten
- Wereldkeuken
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka