Romige pasta pesto salade perfect voor een picknick

Pasta pesto salade

Pasta Pesto is bij mij thuis een all time favorite. De ster van de show is natuurlijk de homemade basilicumpesto. En ja, ik weet het: je kunt ook gewoon een potje kant-en-klare pesto kopen in de supermarkt, maar zelf maken is zoveel lekkerder en helemaal niet ingewikkeld. Zelfgemaakte pesto heeft een veel intensere smaak dan die uit potjes en zo maak je jouw pasta nog lekkerder én het is helemaal niet moeilijk. Je maakt de pesto door in een keukenmachine basilicum, pistachenootjes, stukjes Parmezaanse kaas met olijfolie fijn te hakken tot een smeuïge saus. Is je pesto nog wat te droog? Dan voeg je wat extra olijfolie toe. Even op smaak brengen met zout en peper en klaar is kees. Zelfgemaakte pesto in slechts een paar minuten.

Tijd voor een picknick

Dit gerecht is trouwens ideaal to go. Lekker voor op je werk, voor de kids op school, of voor tijdens een zonovergoten picknick. Neem je de salade mee, zorg dan wel dat je de juiste spullen hebt, zeker met de pesto kan het anders zorgen voor een kliederboel. Ik ben dol op de Mepal Vita bento lunchbowl. Je wil namelijk dat alles zijn eigen plekje heeft en dat de salade niet een zompige ellende wordt. De Mepal saladebox heeft maar liefst vijf handige vakken en drie uitneembare bakjes, zo kan je ook nog makkelijk de laatste hand leggen aan je gerecht op je kleedje. Extra fijn voor de picknick, de lunchbowl heeft een unieke schroefdeksel, die sluit de lunchbowl lucht- en lekdicht af. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de salade zo hoppa, mee kan in de tas. En ik vind het helemaal leuk dat deze producten gemaakt zijn in Nederland én 100% recyclebaar. Mepal vindt het belangrijk om producten te maken waar mens én milieu blij van worden. En daar sta ik helemaal achter.

Miljuschka mepal salade

Kom mee naar buiten!

Zo de salade zit in de lunchbowl, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Laten we de picknickmand verder vullen. Als je zo lekker in het zonnetje zit is het belangrijk om te blijven hydrateren. Ik ben zelf niet zo’n mega water drinker, dus maak ik bijvoorbeeld graag zelf ijsthee. Deze neem ik mee in een grote waterfles. En verder heb je natuurlijk ook servies nodig, bestek en een hoop lekkere snacks. Zo kan je ook nog een stuk bananenbrood meenemen en een schaal fruitsalade. Zo, de mand is gevuld, tijd om naar buiten te gaan. Hoe je de romige pasta pesto salade maakt? Dat zie je hieronder.

Pasta pesto salade
Totale tijd18 minuten

Romige pasta pesto salade (vega)

4.07 van 65 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4
  • 400 g pasta bijvoorbeeld penne of farfalle
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum
  • 95 g pistachenootjes ongebrand en gepeld
  • 100 ml olijfolie
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 citroen
  • 4-6 tomaten kleine
  • 1/2 komkommer of 6 snack komkommers
  • 1 rode ui
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 50 g jonge blad spinazie
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af door een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Snijd 35 gram van de Parmezaanse kaas in stukjes. Maak de pesto door in een keukenmachine basilicum, pistachenootjes en de stukjes Parmezaanse kaas, met olijfolie fijn te hakken tot een smeuïge saus. Iets te droog? Voeg dan wat meer olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de rest van de Parmezaanse kaas en prak in een kom door de mascarpone. Voeg citroensap toe en meng tot een gladde saus. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep de pasta door de mascarpone en meng daarna de pesto er door.
  • Snijd de tomaat in plakken, de komkommer in stukjes en rode ui in halve dunne ringen schep alles door de pasta. Voeg zongedroogde tomaat toe en jonge blad spinazie.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Pasta pesto salade

Artikel mede mogelijk gemaakt door: Mepal

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.