Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten

Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten

Alweer een zomerse én makkelijke pastasalade met een klein beetje een Spaanse vibe. Deze pastasalade is vegetarisch, maar smaakt ook heel erg goed met krokant uitgebakken stukjes chorizo erdoor. Dan maak je het eigenlijk nog een beetje Spaanser! Maar ook zonder de chorizo is dit een fijne en vooral easy te maken pastasalade.

Ik gebruik mini penne als pastasoort voor dit recept, maar je kunt hier zeker ook mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens farfalle – die gezellige strikjespasta – of orechiette.

Perfect voor de picknick

Groot pluspunt is dat je de salade handig mee kunt nemen. Ga je picknicken, dan kun je dit zonder al teveel gedoe verpakken en meenemen in je picknickmand. De groente die erin zit is vrij stevig en blijft lang goed. Dus zelfs als de temperaturen wat hoger zijn, dan zit je met deze makkelijke pastasalade met lekker veel groente goed. Doe ingrediënten als de basilicum en de Parmezaanse kaas er dan wel op het laatst overheen!

Probeer ook eens deze pastasalade met garnalen. Die is wat minder makkelijk om mee te nemen, maar juist heel erg geschikt voor een zomerse dag thuis.

pastasalade

pastasalade

Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten

Een lekker frisse zomerse pastasalade met veel paprika en tomaatjes
4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Lunch
Porties 4 personen
Calorieën 327 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 g mini penne
  • 100 ml tomatensap
  • 4 el olijfolie
  • 1 el rodewijn- of sherryazijn
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ tl zoet gerookte paprikapoeder
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • ½ bosje lente-uien in schuine ringen
  • 200 g kerstomaten kleine gehalveerd, grote in kwarten
  • handvol zwarte olijven ontpit
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Doe intussen het tomatensap, de olijfolie, de azijn, de knoflook en het gerooktepaprikapoeder in een leeg, schoon jampotje. Schroef het deksel erop en schud tot een dressing.
  • Giet de pasta af en doe in een saladekom. Schep de rode en gele paprika, lente-ui, kerstomaat, olijven en dressing erdoor. Proef, breng de pastasalade op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper en serveer of neem mee. Bestrooi deze makkelijke pastasalade met de Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 327kcalKoolhydraten: 63gProteine: 11gVet: 3gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 221mgKalium: 489mgVezels: 4gSuiker: 6gVitamine A: 1365IUVitamine C: 106mgCalcium: 33mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!