Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht
20 minuten
Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht
Iedereen is wel bekend met een salade caprese, waarin mozzarella en tomaat in combinatie met basilicum de hoofdrol spelen. Dit is een variatie hierop waarbij je gnocchi gebruikt. Die kun je makkelijk kant- en klaar kopen (maar zelf gnocchi maken dat is natuurlijk ook een optie!).
De gnocchi kook je volgens de gebruiksaanwijzing en je laat ze even goed uitstomen. Daarna bak je de zachte bolletjes krokant en goudbruin in een koekenpan – en dat maakt ze zo verschrikkelijk lekker! In combinatie met de romige mozzarella, veel kerstomaatjes en natuurlijk verse basilicum is deze gnocchi caprese een gerechtje die zomer schrééuwt.
Gnocchi over? Probeer dan ook eens deze gnocchi met blauwe kaas en prei.
Gnocchi caprese
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 2 el olijfolie
- 500 g kerstomaatjes gehalveerd
- 75 g slamelange met rucola
- 1 bosje basilicum blad geplukt
- 2 bollen buffelmozzarella uitgelekt, in stukjes
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- extra vergine olijfolie
Instructies
- Breng een grote pan water aan de kook. Kook hierin de gnocchi 1 minuut, giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de gnocchi in 6-8 minuten rondom goudbruin en knapperig. Schud de gnocchi in een grote mengkom.
- Schep de kerstomaatjes, de slamelange en het basilicumblad erdoor. Verdeel het gnocchimengsel over kommen en verdeel de stukjes buffelmozzarella erover. Strooi er zeezoutvlokken en zwarte peper overheen. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.