Pasta pesto met tomaatjes en Parmezaanse kaas

Tijd

Pasta pesto: een klassiek Italiaanse primi. Dit pastagerecht wordt meestal gegeten met Pesto alla Genovese, de goddelijke saus van verse basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, kwalitatieve extra vergine olijfolie en pijnboompitten.

Pasta pesto

Als je het echt wil eten zoals ze het in Ligurië doen, eet je de pesto met de pastasoort trofie – maar je ziet het ook vaak met trenette, fettuccine of fusilli. Ik trek in dit recept lekker mijn eigen plan en kies voor linguine. Maar de soort pasta is up to you: het recept blijft verder hetzelfde.

Dit recept maakte ik voor Fresh! in Westfield Mall of The Netherlands. Een fantastische plek om de meest verse ingrediënten te halen, zoals de Parmezaanse kaas of pasta in dit recept. En wil je stiekem helemaal een shortcut gebruiken, dan kun je pesto van heel hoge kwaliteit kant-en-klaar kopen. Alhoewel verse toch echt het lekkerste blijft…

Pasta pesto

Pasta pesto

Pasta pesto met tomaatjes en Parmezaanse kaas

4.43 van 33 stemmen
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 300 g linguine
  • 50 g verse bacilicumblaadjes
  • 90 g pijnboompitjes
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml goede extra vergine olijfolie
  • 300 g kerstomaatjes gehalveerd

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Doe de basilicum in de keukenmachine, houd een paar mooie blaadjes apart voor de garnering straks.
  • Voeg 75 gram pijnboompitten en 75 gram Parmezaanse kaas toe aan de keukenmachine en draai tot een puree. Voeg de olijfolie in een dunne straal toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Schep de pesto door de warme pasta, samen met de gehalveerde tomaatjes.
  • Verdeel de pasta over vier borden, garneer met pijnboompitjes en verse basilicum.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!