Passievruchten ijsthee met munt

Tijd

Categorieën: Drankjes, Recept

Passievruchten ijsthee

Voor het maken van deze ijsthee met passiefruit en munt gebruik ik het liefste groene thee. Je kunt echter elke thee gebruiken die jij lekker vindt. Let er alleen op dat de thee niet te bitter wordt. Ik vind dat snel het geval bij gewone thee dus vandaar mijn keus voor groene thee.

Maken van de thee

Voor het maken van de passievruchten ijsthee begin je uiteraard met het maken van de thee zelf. Laat de thee een paar minuten trekken tot het jouw gewenste sterkte heeft en laat het dan afkoelen. Het is handig om dat al van tevoren te doen zodat de thee tijd heeft om goed te koelen.

Alhoewel het toevoegen van de ijsblokjes ook wel direct voor het gewenste effect zorgt… :)

Sommige mensen houden niet van de pitjes van passiefruit. Ik vind ze zelf wel lekker, maar wil je dat liever niet dan kun je de ijsthee met het passiefruit in de blender fijnmalen. Je krijgt dan wel een troebele ijsthee, maar qua smaak doet het niets onder voor het origineel.

Liever een ijskoffie? Check dan eens deze iced latte!

Groene ijsthee met passievruchten

Passievruchten ijsthee met munt

4.8 van 13 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Drankjes
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2-3 zakjes groene thee naar smaak
  • 1 liter heet water
  • 4 passiefruit
  • Paar takjes munt
  • Ijsblokjes

Instructies
 

Instructies

  • Laat de groene thee voor een paar minuten trekken. Laat de thee afkoelen.
  • Maak een grote kan door die te vullen met ijsblokjes. Giet hier de afgekoelde thee bij en voeg het vruchtvlees van de passiefruit toe.
  • Doe een paar takjes munt in de kan en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!