Volkoren pastasalade met erwtjes en kip

Tijd

Volkoren pastasalade met erwtjes

Bijna altijd als we thuis pasta eten (en dat is vaak) maak ik wat extra pasta klaar zodat ik voor een snelle lunchsalade genoeg in huis heb. Want behalve voor de warme maaltijd is pasta ook met uitstek geschikt voor een lunch. Zoals ook deze pastasalade met artisjok.

Om deze volkoren pastasalade te maken heb je verder weinig tijd nodig, mits je natuurlijk die pasta al gekookt hebt en de kipfilet ook al gaar is.

Maken van de pastasalade

Om de pastasalade te maken kun je natuurlijk ook gewone pasta gebruiken, maar ik vind volkoren pasta fijn doordat er in ieder geval wat meer vezels in zitten in vergelijking met witte pasta. Maar ik gebruik het door elkaar heen, afhankelijk van wat ik over heb.

Voor de kipfilet gebruik ik afwisselend gewone kipfilet of ik gebruik gerookte kipfilet. Voor de snelheid is gerookte kipfilet heel fijn zodat ik niet ook nog de kip hoef te garen.

De volkoren pastasalade vul ik vervolgens aan met lekker veel doperwtjes. Die gebruik ik uit de vriezer maar ik blancheer ze even kort in kokend water.

De rest van de volkoren pastasalade bevat vooral rauwe ingredienten. Dat maakt deze salade ook bijzonder geschikt om mee te nemen als lunch. Of om in iets grotere portie te maken zodat je een gedeelte in de koeling kunt bewaren.

Eet je thuis en vind je het niks om een koude volkoren pastasalade te eten dan kun je natuurlijk ook kiezen om het even op te warmen. Je kunt het namelijk ook prima lauwwarm eten.

Met geraspte kaas

En alternatief kun je de volkoren pastasalade ook heel goed eten met wat geraspte kaas. Ik doe er als saus wat pesto door en een paar eetlepels mayonaise. Dat maakt het een heerlijk geheel. Hoe je het precies maakt check je in het recept hieronder.

Eet smakelijk alvast! O en check meteen even alle pastarecepten!

volkoren pastasalade

Volkoren pastasalade met erwtjes en kip

Dit recept bevat 4 ww punten per persoon
3.75 van 4 votes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Gezond
Porties 2 portie(s)
Calorieën 374 kcal

Ingrediënten
 

  • 100 gr volkoren pasta gekookt
  • 75 gr doperwtjes
  • 100 gr kipfilet gekookt en in stukjes
  • 2 el pesto
  • 100 gr paprika in blokjes
  • 100 gr komkommer in blokjes
  • 2 el calve licht en romig
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Voor de saus meng je de pesto en de mayonaise door elkaar heen. Proef of het nog wat peper en zout nodig heeft, maar meestal is dat niet het geval
  • Meng de volkoren pasta met de doperwtjes, stukjes kipfilet, paprikablokjes en komkommerblokjes en roer goed door.
  • Mix hier de pestosaus door en serveer met verse basilicum

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 374kcalKoolhydraten: 50gProteine: 22gVet: 11gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 35mgNatrium: 311mgKalium: 562mgVezels: 4gSuiker: 6gVitamine A: 2216IUVitamine C: 81mgCalcium: 67mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.