Recept voor pepernotentaart

Tijd

Pepernotentaart

Wat is er nou leuker dan met het heerlijk avondje een echte taart vol met pepernoten te serveren? Jawel een pepernotentaart dus.

Het maken van de pepernotentaart

Voor het maken van de pepernotentaart volg je de onderstaande stappen. Je maakt de taart in drie verschillende stappen. Het lijkt misschien een hoop werk maar als je de aanwijzingen hieronder volgt dan komt het vanzelf goed. Het is op zich niet ingewikkeld om te maken en onthoud dat de pepernoten straks kleine schoonheidsfoutjes verstoppen.

Je weet in ieder geval zeker dat je met deze pepernotentaart zeker een succes hebt tijdens Sinterklaasavond!

Pepernotentaart

Recept voor pepernotentaart

4.4 van 332 stemmen
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • 3 bakvormen van 20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten
 

Voor de biscuit:

  • 525 gram ei
  • 300 gram suiker
  • 18 gram vanillesuiker
  • 225 gram bloem
  • 75 gram maïzena
  • 1 eetlepel cacao

Voor de botercrème:

  • 400 gram boter
  • 400 gram margarine
  • 800 gram poedersuiker
  • 150 gram pepernoten
  • boter om in te vetten

Voor de finishing touch:

  • 500 gram pepernoten in 3 verschillende kleuren chocolade

Instructies
 

  • Dit pepernoten taart recept maak je in 3 etappes. Je begint met de biscuit, daarna maak je de botercrème en uiteindelijk
  • style je de taart af met de chocoladepepernoten. Ik leg je hier precies uit hoe
  • je te werk moet gaan.
  • We starten dus allereerst met de biscuit.
  • Hiervoor mix je de vanillesuiker, de suiker en de eieren 12 minuten lang op een
  • middelhoge stand. Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmt op 180 graden. Zeef
  • nu de bloem en de maïzena boven de kom en roer het er rustig doorheen. Het
  • beslag is genoeg voor drie vormen. Vul eerst twee vormen en roer voor de derde
  • vorm de eetlepel cacao erdoor. Bak dit alles nu 22 minuten in de oven.
  • De botercrème maak je als volgt. Je roert eerst de boter met de margarine glad op de maximale stand
  • van je keukenmachine. Roer er nu de poedersuiker doorheen en klop dit 15
  • minuten lang. Maal de pepernoten in de (silent) blender of foodprocessor fijn en
  • roer dit ook door de botercrème.
  • Nu is het tijd voor de finishing touch. Stapel de lagen biscuit op en smeer tussen de 3 lagen de botercrème. Dit doe je als
  • volgt. Leg eerst een vanilledeel onderop en besmeer het met de crème. Daarboven
  • komt de chocoladelaag (de biscuit met cacao), weer een laag crème en dan daar
  • weer bovenop een vanillelaag van het biscuit. Smeer de complete taart nu aan de
  • buitenzijde en bovenzijde af met de rest van de botercrème. Het is daarbij
  • belangrijk dat je de biscuitlagen niet meer ziet. Nu is het nog een kwestie van
  • het versieren van de taart met banen van pepernoten. Kies voor elke baan een
  • andere kleur chocoladepepernoot. En klaar is je pepernoten taart!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.