Pasta pesto met brie uit de oven van Uit Paulines Keuken

Tijd

Categorieën: Diner, Oven, Pasta, Recept, Snel, Vegetarisch

Lekker Makkelijk is het vierde kookboek van Uit Paulines Keuken, een website van zusjes Pauline en Annika Weuring, waar ik graag op kijk. Hun nieuwste boek bevat 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Daar word je toch vrolijk van? Om deze gloednieuwe titel te vieren, verblijd ik jullie vandaag met één van mijn favoriete recepten uit Lekker Makkelijk: Pasta pesto met brie uit de oven.

Lekker Makkelijk van Uit Paulines Keuken

Over Lekker Makkelijk van Uit Paulines Keuken

Lekker Makkelijk van Uit Paulines Keuken is het antwoord op de vraag: “wat eten we vandaag?” Een boek bomvol inspiratie voor het avondeten, met meer dan 100 makkelijke en snelle recepten voor elke dag. Denk aan gerechten met maximaal 10 ingrediënten, die je gewoon in je lokale supermarkt kan kopen.

Van heerlijke ovengerechten (even kort voorbereiden en dan hup de oven in!), snelle recepten (in minder dan 20 minuten klaar), eenvoudige maaltjes, ultiem comfort food (zoals een fantastische pasta met kaas) en uiteraard zoete baksels.

Ook fijn: ruim 80 procent van de recepten is vegetarisch of met een paar aanpassingen eenvoudig vega te maken. Dus heb je weinig tijd, maar wil je wel elke dag gevarieerd, voedzaam en vers eten? Dan moet je dit boek zeker hebben!

Je bestelt Lekker Makkelijk van Uit Paulines Keuken hier online voor € 24,95.

Pasta pesto met brie uit de oven van Uit Paulines Keuken

Pasta pesto met brie uit de oven

3.81 van 41 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang diner, pasta
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 500 g broccoli
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 g pasta bijvoorbeeld conchiglioni of grote macaroni
  • 100 g pesto
  • 200 g brie
  • 70 g cashewnoten
  • 3-4 takjes verse basilicum
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Vul een ovenschaal met de tomatenblokjes. Pers de teentjes knoflook boven de schaal uit. Doe er naar smaak peper en zout bij. Hussel het door elkaar.
  • Snijd de roosjes van de broccoli. Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de broccoliroosjes en pasta in 8 minuten beetgaar. Giet af, meng de pesto door de pasta en verdeel het over de ovenschaal.
  • Snijd de brie in plakken en leg ze over de pasta. Zet de schaal voor zo’n 15 tot 20 minuten in de oven en zorg dat de brie smelt.
  • Hak de cashewnoten grof en bestrooi de pastaschotel ermee. Garneer het royaal met basilicum.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Pasta pesto met brie uit de oven van Uit Paulines Keuken

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!