Pesto tortellini ovenschotel

Tijd

Categorieën: Diner, Oven, Pasta, Recept, Vegetarisch

Pesto tortellini ovenschotel

Pasta, we kennen het allemaal, maar hoeveel van jullie eten regelmatig tortellini? Je kunt deze gevouwen pasta ook vaak vers kopen, maar gedroogd is ook een optie. Als ik voor gedroogd ga kies ik eigenlijk altijd voor de versie met kaas. Op de een of andere manier komt gedroogd vlees me niet zo heel erg smakelijk over. Maar dat kan aan mij liggen.

Deze tortellini ovenschotel maak ik met pesto als smaakmaker en lekker veel kaas. Drie soorten maar liefst waardoor het extra romig wordt. Eigenlijk een soort mac&cheese maar dan met tortellini. Vier soorten kaas als je die van de vulling ook nog meerekent!

Maken van de pesto

Voor deze tortellini ovenschotel maak ik zelf de pesto. Dat is echt niet veel werk en doet zoveel voor de smaak van het gerecht! Heb je daar nou geen zin in? Dan kun je zeker ook kant- en klare pesto gebruiken, maar ga dan niet voor die in een potje. Je kunt tegenwoordig bij de versafdeling van de meeste supermarkten verse pesto vinden. Dat is 100 keer beter dan die je in een potje kunt kopen.

Maar zelf maken blijft het lekkerste natuurlijk. Daarvoor heb je 1 plantje nodig en je haalt daar al het groen vanaf. Ik gebruik zowel de blaadjes als de steeltjes en doe dit in een kleine keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix het met de knoflook, pijnboompitten en zout. Voeg eventueel extra olie toe als het nog niet dun genoeg is naar je zin.

Voor de knoflook is het handig om die vast klein te snijden of te pureren. Soms blijft er een stuk knoflook iets te groot in de machine en dat is echt niet lekker.

Vervolgens maak je de tortellini ovenschotel af door de pesto te mengen met de gekookte tortellini en roer hier ook de ricotta doorheen. Doe over in een ruime ovenschaal en bestrooi met de parmezaanse kaas en verdeel de mozzarella over de bovekant.

Even in de oven tot het mooi goudbruin is en je kunt aanvallen!

pesto tortellini ovenschotel

Pesto tortellini ovenschotel

3.97 van 86 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 973 kcal

Ingrediënten
 

  • 440 gr tortellini met kaas Grand Italia
  • 200 gr ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gr parmezaanse kaas

Pesto

  • 1 plantje basilicum
  • 60 ml olijfolie of meer als nodig
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Zet een pot met water op en breng aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijziingen op de verpakking maar haal het twee minuten eerder uit het water. Giet af en zet opzij.
  • Maak de pesto terwijl de pasta kookt. Doe basilicum, parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olie in een blender of gebruik een staafmixer. Draai glad en voeg eventueel extra olijfolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de tortellini met de pesto en doe de ricotta erdoor. Doe over in een ovenschaal.
  • Verdeel de mozzarella erover en de parmezaanse kaas.
  • Zet in de oven voor 15 minuten en gebruik indien nodig de gril om de bovenkant goudbruin te kleuren.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 973kcalKoolhydraten: 54gProteine: 52gVet: 62gVerzadigde vetten: 24gCholesterol: 142mgNatrium: 2157mgKalium: 208mgVezels: 5gSuiker: 5gVitamine A: 1055IUVitamine C: 1mgCalcium: 1071mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.