Koken uit de voorraadkast – pasta met erwtjes
Tijd
Koken uit de voorraadkast
Het is ineens een hot topic geworden; koken met de dingen die je nog in huis hebt. Niet eens zozeer omdat de supermarkten geen voorraad meer krijgen, maar meer omdat de dingen die je wilt kopen ineens allemaal op zijn. Nederland is massaal aan het hamsteren geslagen met als gevolg lege schappen. Ik schreef er vorige week al een artikel over met 5 x recepten uit de voorraadkast om je op weg te helpen.
De keuken in
Maar natuurlijk dook ik ook nog de keuken in om een aantal simpele en snelle recepten voor doordeweeks te bedenken die je geheel kunt maken met dingen uit de voorraadkast en vriezer. Hoewel het erop lijkt dat iedereen zich focust op het kopen van wc papier kan ik jullie toch aanraden om wat meer de nadruk te leggen op het kopen van diepvriesgroentes. The next best thing als je het mij vraagt. Neem nu dit recept met een pesto rosso, sugar snaps en doperwtjes. Hartstikke lekker, makkelijk en snel klaar.
Aan de slag dus!
Bereidingswijze voor pasta uit de voorraadkast
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken.
Zet een pannetje met water op en kook de sugarsnaps voor ongeveer vijf minuten. Voeg op het laatst de doperwtjes even toe en kook die kort mee.
Meng de pasta met de groente en de pesto rosso. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Koken uit de voorraadkast – pasta met erwtjes
Ingrediënten
Ingrediënten
- 150 gr pasta
- 100 gr doperwten
- 100 gr sugarsnaps
- 2 el pesto rosso
- 50 gr parmezaanse kaas geraspt
Instructies
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de sugarsnaps voor ongeveer 5 minuten en voeg de laatste minuut de doperwten toe.
- Meng de pasta met de groentes en de pesto en serveer met de parmezaanse kaas.
Notities
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.