Pasta recept in 15 minuten: Pasta pesto

15 minuten

Ja, je leest het goed! Een pasta recept dat klaar is in 15 minuten. En ja, dat nog lekker is ook. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta koken en een paar kleine extra stapjes volgen voor een lekkere saus en klaar ben je. Dit is mijn pasta met pesto, met verse pesto! Ja, dat maak je dus in maar 15 minuten. Hoe? Dat lees je hier. 

Pasta recept in 15 minuten

Pasta koken duurt normaal gesproken een minuut of 8/10. Gebruik je verse pasta dan ben je binnen 2 minuten al klaar. Wat wij vaak doen is dan nog vlees en groenten bakken, daar een saus door en vervolgens alles op één hoop storten. Dat kan natuurlijk heel lekker zijn. Denk maar aan mijn pasta bolognese. Maar dit is niet hoe ze het in Italië doen. Daar wordt de pasta gesierd door de eenvoud. Denk maar aan aglio e olio of cacio e pepe. Een paar ingrediënten om een lekkere saus te maken en klaar ben je. Dat is precies wat we met dit recept doen. We maken in 15 minuten verse pesto en doen dat door de pasta én klaar ben je. Dit is één van mijn pasta recepten in 15 minuten, maar ik heb er nog meer voor je. 

Pasta pesto

Pesto wie kent het niet? Ik maakte al eerder een pasta pesto met tomaatjes en een eenpansgerecht pasta pesto. Maar nu ga ik dus voor klassiek, pasta pesto. Pesto is een traditionele Italiaanse saus afkomstig uit de regio Ligurië. Het wordt meestal gemaakt van verse basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Deze ingrediënten worden samen tot een pasta-achtige consistentie gemengd of gestampt. Ik doe het in de vijzel, maar wil je nog sneller zijn, dan maak je de verse pesto in de keukenmachine. 

Pasta pesto miljuschka

Pasta pesto

5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Vijzel of keukenmachine

Ingrediënten
 

  • 30 gr basilicum  + extra om te garneren
  • 65 gr pijnboompitten 
  • 80 gr Parmezaanse kaas   geraspt + extra om te garneren
  • 100 ml olijfolie plus extra om te bakken
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 3 tenen knoflook gepeld
  • 400 gr rigatoni 

Instructies
 

  • Kook de rigatoni al dente in ruim water met flink wat zout.
  • Doe de knoflooktenen in een vijzel (of keukenmachine) en vijzel fijn. Vervolgens voeg je de pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, peper, zout en olijfolie toe. Vijzel dit fijn tot een mooie pesto.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de verse pesto even kort aan. Voeg een flinke scheut pastawater toe aan de pesto.
  • Doe de gekookte rigatoni direct uit de pan erbij. Rasp de Parmezaanse kaas over de pasta, totdat er een mooie gebonden saus ontstaat.
  • Dien de pasta op en maak eventueel af met extra Parmezaanse kaas en basilicum.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.