Makkelijk weekmenu voor week 9

Categories: Receptbundels

Samen eten is voor mij het belangrijkste moment van de dag. Samen tijd doorbrengen en de dag doorspreken. Iedereen weet dat ik volop bezig ben met het volgende nummer van mijn blad, en het is vaak het topic van de avond. Iedereen thuis denkt én proeft mee. Deze week draait het weekmenu, hoe kan het ook anders, om Italië. Buon appetito!

Maandag – Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim: een heerlijk pastagerecht voor een doordeweeks. Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken, maar zit bomvol smaak! Ideaal voor de eerste dag van de week. 

Hier vind je het recept voor de penne met broccoli en chorizo-notenkruim.

Dinsdag – Panzanella: een heerlijke Italiaanse broodsalade

Panzanella

Panzanella is een fantastische koude salade uit Italië. Hierin verwerk je oud brood, dat daardoor weer een tweede leven krijgt. Ideaal om als lunch of maaltijdsalade te serveren, of als bijgerecht in de avond.

Hier vind je het recept voor de panzanella: een heerlijke Italiaanse broodsalade.

Woensdag – Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Een perfect gerecht voor doordeweeks, deze goedgevulde Italiaanse maaltijdsoep met balletjes. Stevig en toch gezond, met lekker veel groenten. En gehaktballetjes natuurlijk, de ster van de soep!

Hier vind je het recept voor de Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Donderdag – Salade met cimi di rapa en burrata

Salade met cimi di rapa en burrata

Niet iedereen kent cimi di rapa, maar deze Italiaanse groente lijkt een beetje op een kruising tussen raapsteel en broccoli. Het wordt ook wel rapini of broccoletti genoemd. De Italiaanse raapsteel. Eigenlijk heel eenvoudig te bereiden met wat olijfolie en peper en zout, maar in deze salade is het helemaal een topper. Heerlijk met het romige van de burrata en het frisse van de tomaatjes.

Hier vind je het recept voor de salade met cimi di rapa en burrata

Vrijdag –  Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Eén van mijn all time favorites is toch wel deze risotto met paddenstoelen. Want hoe makkelijk is dit gerecht eigenlijk te maken? En perfect als je alleen maar voorraadproducten hebt. Voor dit recept heb je nodig: risottorijst, gedroogde paddenstoelen, doperwtjes uit de diepvries, kippendijfilets, spinazie en het liefst wat geraspte kaas. Oh, en bouillon natuurlijk, en wat witte wijn.

Hier vind je het recept voor de risotto met paddenstoelen.

Zaterdag – Ham-kaas pizzarolletjes

Ham-kaas pizzarolletjes

Deze pizzarolletjes smaken als een ham-kaas pizza, maar dan in een klein en handzaam formaat. Ideaal als diner, snack, borrelhapje voor je gasten of om mee te nemen. Uiteraard kun je naar hartelust variëren met de toppings; kies eens voor salami in plaats van ham, blauwe kaas of mozzarella in plaats van belegen kaas (kies dan wel geraspte mozzarella die weinig vocht bevat) of ander type kruiden. 

Tot slot: wil je helemaal snel klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg voor deze pizzarolletjes.

Hier vind je het recept voor de ham-kaas pizzarolletjes

Zondag – Supersnelle tiramisu 

Snelle tiramisu

Tiramisu is hét Italiaanse toetje, en kan deze week natuurlijk niet ontbreken. Het maken van een goede tiramisu is weliswaar niet ingewikkeld, maar je moet er wel een beetje voorbereiding voor doen. Stel dat je daar nu geen zin in hebt of je bedenkt last minute dat je wat lekkers wilt maken. Dan is deze supersnelle tiramisu de ultieme uitkomst.

Hier vind je het recept voor de supersnelle tiramisu

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.