Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Tijd

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim: een heerlijk pastagerecht voor doordeweeks. Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken, maar zit bomvol smaak!

En nog beter: bijna alles voor de vulling van deze penne met broccoli maak je, in verschillende simpele stappen, in één pan. Alleen de pasta kook je in een andere kookpan tot al dente.

Penne met broccoli: hij kan ook vega!

Wil je deze penne met broccoli liever vegetarisch eten? Vervang de chorizo door vegetarisch gehakt of vegetarische speckjes.

Probeer ook eens deze penne met geroosterde bloemkool

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

4.53 van 17 stemmen
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 498 kcal

Ingrediënten
 

  • 125 g chorizoworst in kleine blokjes
  • 30 g panko (Japans broodkruim)
  • 2 el fijngehakte noten naar keuze bijv. hazel- of walnoten
  • olijfolie
  • 350 g penne
  • 400 g broccoliroosjes kleiner gesneden
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • flinke snuf cayennepeper
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 3 el Parmezaan + eventueel extra
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Bak de chorizo in een droge antiaanbakpan op middelhoog vuur in een minuut of 4 knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en veeg de pan schoon.
  • Bak de panko en noten in de schoongeveegde pan met een scheutje olie in 5 minuten goudbruin. Doe in een kommetje, de pan heb je zo weer nodig.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en roerbak de broccoliroosjes 5 minuten op hoog vuur. De roosjes mogen iets bruin worden. Draai het vuur helemaal omlaag. Voeg de knoflook, cayennepeper en 4 eetlepels water toe en dek de pan af met een deksel. Laat 4 minuten stomen.
  • Roer de uitgebakken chorizo, de citroenrasp en de Parmezaanse kaas door het afgekoelde panko-mengsel. Breng op smaak met peper.
  • Giet de penne af en vang daarbij een soeplepel kookvocht op.
  • Doe de pasta en het opgevangen kookvocht terug in de pan. Voeg de broccoli en het citroensap toe en zet 2 minuten op middelhoog vuur tot het vocht iets is ingekookt. Verdeel over kommen en bestrooi met het noten-chorizokruim.
  • Serveer eventueel met nog extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 498kcalKoolhydraten: 78gProteine: 22gVet: 11gVerzadigde vetten: 4gCholesterol: 22mgNatrium: 527mgKalium: 543mgVezels: 6gSuiker: 5gVitamine A: 858IUVitamine C: 90mgCalcium: 127mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!