Ham-kaas pizzarolletjes

1 uur 45 minuten

Deze pizzarolletjes smaken als een ham-kaas pizza, maar dan in een klein en handzaam formaat. Ideaal als snack, borrelhapje voor je gasten of om mee te nemen (op een culinaire picknick of in de lunchtrommel).

Variëren met deze pizzarolletjes

Uiteraard kun je naar hartelust variëren met de toppings; kies eens voor salami in plaats van ham, blauwe kaas of mozzarella in plaats van belegen kaas (kies dan wel geraspte mozzarella die weinig vocht bevat) of ander type kruiden. 

Tot slot: wil je helemaal snel klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg voor deze pizzarolletjes.

Liever vega?

Je kunt deze pizzarolletjes uiteraard ook vega maken door de ham weg te laten of hier vegetarische stukjes of speckjes voor te gebruiken.

Ham-kaas pizzarolletjes

Ham-kaas pizzarolletjes

Ham-kaas pizzarolletjes

No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Lunch, Picknick
Porties 15 personen

Ingrediënten
 

  • 150 gr boter
  • 500 ml melk
  • 750 gr patentbloem + extra om te bestuiven
  • zakje droge gist 10 gr
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 4-6 el passata of tomatensaus
  • 150 gr ham in kleine stukjes
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 2-3 el gedroogde oregano of Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pan. Voeg de melk toe en verwarm al roerend tot het geheel lauwwarm is.
  • Meng de patentbloem, de droge gist, de suiker en het zout in een grote mengkom. Maak een kuil in het midden. Klop 1 ei los en voeg het toe. Giet het lauwwarme melkmengsel erbij. Roer met een spatel of pollepel tot een glad deeg dat niet al te plakkerig is. Je kunt ook je handen gebruiken! Gebruik eventueel de rest van de patentbloem als het deeg teveel plakt. Bestuif het deeg met wat extra patentbloem, dek af met een schone theedoek en laat 45-60 minuten op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak even door. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 0,5 cm dikte.
  • Zet twee bakplaten bekleed met bakpapier klaar. Smeer de tomatensaus over het deeg en bestrooi met de ham, de kaas en de oregano. Rol het deeg vanaf een van de lange kanten op. Snijd de rol in 15-18 broodjes die ongeveer even dik zijn. Leg de pizzarolletjes plat op de bakplaat. Zorg dat het uiteinde goed vast zit zodat het niet losraakt tijdens het bakken. Plak het eventueel vast met een klein beetje water.
  • Bak de broodjes 10-15 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn vanbuiten en gaar vanbinnen. Eet de pizzarolletjes warm of koud.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.