Ham-kaas pizzarolletjes
1 uur 45 minuten
Deze pizzarolletjes smaken als een ham-kaas pizza, maar dan in een klein en handzaam formaat. Ideaal als snack, borrelhapje voor je gasten of om mee te nemen (op een culinaire picknick of in de lunchtrommel).
Variëren met deze pizzarolletjes
Uiteraard kun je naar hartelust variëren met de toppings; kies eens voor salami in plaats van ham, blauwe kaas of mozzarella in plaats van belegen kaas (kies dan wel geraspte mozzarella die weinig vocht bevat) of ander type kruiden.
Tot slot: wil je helemaal snel klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg voor deze pizzarolletjes.
Liever vega?
Je kunt deze pizzarolletjes uiteraard ook vega maken door de ham weg te laten of hier vegetarische stukjes of speckjes voor te gebruiken.
Ham-kaas pizzarolletjes
Ingrediënten
- 150 gr boter
- 500 ml melk
- 750 gr patentbloem + extra om te bestuiven
- 1½ zakje droge gist 10 gr
- 2 tl suiker
- 1 tl zout
- 1 ei
- 4-6 el passata of tomatensaus
- 150 gr ham in kleine stukjes
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 2-3 el gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
Instructies
- Smelt de boter in een pan. Voeg de melk toe en verwarm al roerend tot het geheel lauwwarm is.
- Meng de patentbloem, de droge gist, de suiker en het zout in een grote mengkom. Maak een kuil in het midden. Klop 1 ei los en voeg het toe. Giet het lauwwarme melkmengsel erbij. Roer met een spatel of pollepel tot een glad deeg dat niet al te plakkerig is. Je kunt ook je handen gebruiken! Gebruik eventueel de rest van de patentbloem als het deeg teveel plakt. Bestuif het deeg met wat extra patentbloem, dek af met een schone theedoek en laat 45-60 minuten op een warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kneed het deeg op een bebloemd werkvlak even door. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 0,5 cm dikte.
- Zet twee bakplaten bekleed met bakpapier klaar. Smeer de tomatensaus over het deeg en bestrooi met de ham, de kaas en de oregano. Rol het deeg vanaf een van de lange kanten op. Snijd de rol in 15-18 broodjes die ongeveer even dik zijn. Leg de pizzarolletjes plat op de bakplaat. Zorg dat het uiteinde goed vast zit zodat het niet losraakt tijdens het bakken. Plak het eventueel vast met een klein beetje water.
- Bak de broodjes 10-15 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn vanbuiten en gaar vanbinnen. Eet de pizzarolletjes warm of koud.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.