Supersnelle tiramisu

Tijd

Supersnelle tiramisu

Chocola en Valentijn horen natuurlijk bij elkaar. Ik denk dat het iedereen het daar wel mee eens is. En een tiramisu is ook zo’n typisch gerecht dat garant staat voor een romantisch avondje.

Maar het maken van een goede tiramisu is weliswaar niet ingewikkeld maar je moet er wel een beetje voorbereiding voor doen. Stel dat je daar nu geen zin in hebt of je bedenkt last minute dat je wat lekkers wilt maken. Dan is deze supersnelle tiramisu de ultieme uitkomst.

Alle smaken die je zo lekker vindt van een tiramisu maar dan klaar in een paar minuten. Ik wil nooit meer anders.

Om het te maken begin je met het opkloppen van de slagroom. Vervolgens voeg je hier de mascarpone, lemoncurd en poedersuiker aan toe en je klopt het even door.

Niet te lang, je wilt geen geschifte slagroom natuurlijk. Het is genoeg als de klontjes erdoor zijn.

Opmaken

Net als bij mijn ‘normale’ tiramisu maak ik een mix van koffie en amaretto. Ik breek de koekjes onderin de glazen en druppel hier de mix overheen. Dat is dus anders dan de normale manier waarbij je de lange vingers doopt.

Je kunt hier ook variëren met de koekjes. Bitterkoekjes zijn lekker, maar ook cantuccini koekjes of gewoon lange vingers. Dat kan allemaal.

Ik doe de slagroom mascarpone mix in een spuitzak. Dat voorkomt vieze glazen en werkt wat makkelijker. Daarop komt nog wat gehakte chocola en of verkruimelde koekjes en je bent klaar om te serveren!

Snelle tiramisu

Supersnelle tiramisu

De smaken van de klassieker maar dan heel erg snel!
3.84 van 24 stemmen
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Dessert
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 610 kcal

Ingrediënten
 

  • 100 gr bitterkoekjes
  • 2 el koude koffie
  • 2 el amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom geklopt, zonder suiker
  • 1 el lemoncurd
  • 50 gr pure chocola gehakt plus optioneel cacaopoeder
  • 3 el poedersuiker of meer naar smaak

Instructies
 

  • Klop de slagroom in de Kenwood Chef Titanium XL tot zachte pieken. Voeg de mascarpone, poedersuiker en lemoncurd toe en klop dit even kort door tot een glad geheel.
  • Neem vier mooie glazen en breek onderin het glas de bitterkoekjes.
  • Meng de koffie en de amaretto en druppel dit over de koekjes heen. Laat het even staan zodat de koekjes de vloeistof op kunnen nemen.
  • Afhankelijk van het formaat van je glas kun je nu of 1 laag maken of meerdere laagjes.
  • Elke laag bestaat uit koekjes en wat van het mascarponemengsel.
  • Eindig met wat van de gehakte chocola en serveer direct of bewaar in de koeling tot gebruik.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 610kcalKoolhydraten: 41gProteine: 9gVet: 44gVerzadigde vetten: 27gTrans Fat: 1gCholesterol: 97mgNatrium: 131mgKalium: 114mgVezels: 2gSuiker: 33gVitamine A: 1247IUVitamine C: 1mgCalcium: 113mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!