Makkelijk weekmenu voor week 44

Categories: Receptbundels

Er is weer een nieuwe week aangebroken, en dus tijd voor een nieuw gebalanceerd weekmenu! Ik heb makkelijke en gezonde recepten uitgekozen waar iedereen mee uit de voeten kan. 

Maandag – Pompoensalade met linzen en boerenkool 

Pompoensalade met linzen en boerenkool

Deze pompoensalade met linzen en boerenkool lijkt eenvoudig, maar zit barstensvol herfstige smaken. Een ideaal diner – eventueel met een stukje vlees, kip of een vleesvervanger erbij – maar stiekem de volgende dag als lunch nét zo lekker. Ook leuk om deze pompoensalade met Kerstmis te serveren als bijgerecht. Een lekker recept om de week mee af te trappen!

Hier vind je het recept voor de pompoensalade met linzen en boerenkool

Dinsdag – Midden-Oosterse kip wraps met munt-sumakdip 

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip

Deze Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip zijn weer eens wat anders dan de standaard kip wrap met sla en mayonaise, of de geijkte gerookte zalm-wraps die je voorheen vaak op borrels zag. Dit is toch een stuk spannender? Lekker voor als lunch, in de broodtrommel onderweg of om te serveren aan je gasten – in kleine porties dan, uiteraard. Als diner is het heerlijk in combinatie met een vullende salade of lekkere soep. 

Hier vind je het recept voor de Midden-Oosterse kip wraps met munt-sumakdip

Woensdag – Biersoep met venkel 

Biersoep met venkel

Vandaag op “soepdag” weer een lekkere soep. Dit keer eentje die lekker vol zit met veel groente en waar je desgewenst ook nog makkelijk een variant op kunt verzinnen. Het is een soep waar vrij veel bier in zit. Ik gebruikte voor de soep een donker bier. Dat geeft een wat bittere smaak.

Vind je dat nou te heftig, dan kun je er een lepeltje ahornsiroop of honing aan toevoegen. De soep is in principe vegan, al schijnt dat niet al het bier vegan is, dus let daar op als je dat belangrijk vindt. En voeg dan uiteraard geen honing toe.

Hier vind je het recept voor de biersoep met venkel

Donderdag – Garnalen met hoisinsaus 

Als je net als ik altijd een zak garnalen in de vriezer hebt, kun je dit snelle gerecht op elk moment in elkaar flansen. Perfect voor een doordeweekse dag! Eet de garnalen met rijst of roer er noedels doorheen, die vervolgens alle smaken van de saus opnemen. Dit gerecht is ook heerlijk in combinatie met een Aziatische salade. 

Hier vind je het recept voor de garnalen met hoisinsaus

Vrijdag – Broodje shoarma  

broodje shoarma

Een goed broodje shoarma op zijn tijd is heerlijk! Ik haal die dan graag bij een goede shoarmatent, maar ik maak dit broodje ook regelmatig thuis; een perfect doordeweeks maaltje, als je het mij vraagt. Omdat een traditionele shoarma thuis maken niet echt heel makkelijk is, maak ik daar graag een makkelijke – gezondere! – variant op.

Je kunt dit recept origineel met vlees maken, maar ik vervang het deze keer door kipfilet. Die kook ik eerst en bak daarna knapperig en droog, extra kruidig met shoarmakruiden. Vervolgens maak ik een heerlijke knoflooksaus, op basis van yoghurt. Eigenlijk meer een tzatziki – licht, verfrissend en niet te zwaar (ook niet in calorieën). Om het geheel compleet te maken, voeg ik er ook wat lekkere salade aan toe. Op die manier is dit een gezonder broodje shoarma dan die je waarschijnlijk gewend bent, maar qua smaak kom je absoluut niks tekort! 

Hier vind je het recept voor het broodje shoarma

Zaterdag – Biefstuk met frites en bearnaisesaus 

Biefstuk met frites en bearnaisesaus van Joris Bijdendijk 1 1

Nodig iedereen uit, want vandaag is de dag om even goed uit te pakken! Met dit recept zet een maaltijd op tafel met kwaliteit alsof je in een restaurant zit. Topchef Joris Bijdendijk vertelt je alle ins en outs over hoe je de perfecte biefstuk bakt en hoe je de lekkerste bearnaisesaus en frietjes maakt. Ga snel aan de slag en verras je tafelgenoten.

Hier vind je het recept voor de biefstuk met frites en bearnaisesaus

Zondag – Pompoentaart

Halloween pompoen cheesecake

Vandaag is het zondag. De perfecte dag om heerlijk te bakken en prachtige creaties te maken. Vandaag is het tijd voor een herfstige pompoentaart. Halloween mag dan voorbij zijn, deze taart doet het altijd goed!

Hier vind je het recept voor de pompoentaart

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.