Pompoentaart

Halloween pompoentaart

Nog even en dan is het alweer Halloween. Ik heb natuurlijk al de nodige Halloween toppers aan je laten zien. Dus je kunt al aan de slag met alle Halloweenrecepten die je terug vindt op de site.

Overigens kun je deze overheerlijke pompoentaart natuurlijk ook maken op de momenten dat het geen Halloween is. In dat geval laat je het spinnenweb aan de bovenkant eenvoudig weg. En maak hem je zo. Daar kun je het hele jaar door van genieten!

Halloween pompoen cheesecake

Hoe bereid je de pompoentaart?

Je begint uiteraard met het voorbereiden van de pompoen. Je kunt hier ook een kant- en klaar pompoenpuree voor gebruiken. Ik maak regelmatig een pompoentaart met de pompoenpuree uit blik. Merk dat ik gebruik is Libby en kun je vaak vinden in toko’s zoals Amazing Oriental.

Maak je de pompoenpuree zelf dan kan het zijn dat het iets natter is dan wanneer je een blikje gebruikt. Even goed laten uitstomen werkt meestal wel.

Halloween pompoen cheesecake

Pompoentaart

4.4 van 108 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Halloween
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • 24 cm springvorm

Ingrediënten
 

Bodem

  • 90 g ongezouten roomboter
  • 140 g tarwebiscuits
  • 60 g amandelmeel

Vulling

  • 800 g pompoenblokjes
  • 395 g gecondenseerde melk
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl zout

Spinneweb

  • 100 gr poedersuiker
  • 1/2 el water
  • 1/2 el amandelsiroop of – likeur

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Smelt 75 gram boter in een steelpannetje, maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en amandelmeel. Druk goed aan en bak 15 minuten in de oven.
  • Kook de pompoenblokjes gaar, pureer tot een gladde puree en laat uitlekken in een zeef.
  • Meng in een kom de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en zout tot een samenhangend geheel.
  • Vet, als de bodem gebakken is, de zijkanten van de springvorm in met de resterende 25 gram boter en schenk het pompoenmengsel erin.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C en bak de taart ongeveer 90 minuten gaar, zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen.
  • Roer in een kommetje de poedersuiker met het water en de amandelsiroop tot een glad papje. Garneer de taart als hij is afgekoeld met een Halloween-patroon, bijvoorbeeld een spinnenweb

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!