Pompoensalade met linzen en boerenkool

55 minuten

Deze pompoensalade met linzen en boerenkool lijkt eenvoudig, maar zit barstensvol herfstige smaken. Een ideaal diner – eventueel met een stukje vlees, kip of een vleesvervanger erbij – maar stiekem de volgende dag als lunch nét zo lekker. Ook leuk om deze pompoensalade met Kerstmis te serveren als bijgerecht.

Ook lekker om deze herfst te maken: gevulde pompoen met gemengde rijst en paddenstoelen

Pompoensalade met linzen en boerenkool

Pompoensalade met linzen en boerenkool

Pompoensalade met linzen en boerenkool

No ratings yet
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen
Calorieën 381 kcal

Benodigdheden

  • vijzel

Ingrediënten
 

  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl chilivlokken
  • 1 flinke snuf grof zeezout
  • 2 takjes salie blad fijngehakt
  • ½ biologische pompoen ongeschild, in parten
  • 2 el olijfolie
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • 200 g droge Puy-linzen
  • 1 laurierblaadje
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 2 el macadamia’s
  • 2 citroenen
  • 1/4 bosje peterselie fijngehakt
  • 3 takjes dille
  • 100 ml yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kaneel, de chilivlokken en het zout in een vijzel en wrijf met de stamper het zout fijn. Voeg het salieblad toe en wrijf kort om te blaadjes te kneuzen.
  • Wrijf de parten pompoen in met 1 eetlepel olijfolie en spreid ze uit op een bakplaat. Bestrooi ze met het saliemengsel, zout en peper. Dek af met aluminiumfolie. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven, verwijder dan het folie en rooster nog 10 minuten.
  • Kook intussen de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar met het laurierblad. Kook de laatste 5 minuten de boerenkool mee met het deksel op de pan.
  • Giet de linzen en boerenkool af, doe in een kom en schep er 1 eetlepel olijfolie doorheen. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • Rooster de macadamia’s enkele minuten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Schud ze op een snijplank, laat ze afkoelen en hak ze grof. Pers 1 citroen uit en snijd de ander in partjes.
  • Meng de yoghurt met citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Spreid het linzenmengsel uit op een mooie schaal. Verdeel de pompoen over de linzen. Bestrooi met de peterselie, dille en de macadamia’s. Serveer de salade met de partjes citroen en de dressing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 381kcalKoolhydraten: 52gProteine: 19gVet: 13gVerzadigde vetten: 2gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 8gCholesterol: 3mgNatrium: 37mgKalium: 924mgVezels: 19gSuiker: 9gVitamine A: 18653IUVitamine C: 97mgCalcium: 183mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.