Midden-Oosterse kip wraps met munt-sumakdip

40 minuten

Deze Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip zijn weer eens wat anders dan de standaard kip wrap met sla en mayonaise, of de geijkte gerookte zalm-wraps die je voorheen vaak op borrels zag. Dit is toch een stuk spannender? Lekker voor als lunch, in de broodtrommel onderweg of om te serveren aan je gasten – in kleine porties dan, uiteraard.

Tips voor deze Midden-Oosterse kip wraps

Ik gebruik in dit recept in plaats van de bekende bloemtortilla’s eens groentenwraps. Maar je kunt uiteraard elk type tortilla voor deze kip wraps gebruiken.

In de wraps gaan kippendijen – die blijven namelijk een stuk malser dan kipfilet, wat nogal snel droog wil bakken. De kip wordt op smaak gebracht met ras el hanout, een heerlijk Midden-Oosters specerijenmengsel. Dat past perfect bij de sumak die door de yoghurt-dip gaat. Zowel sumak als ras el hanout koop je bij de grotere supermarkt of toko.

Gebruik voor de dip trouwens wel ongezoete hangop of dikke yoghurt; het blijft tenslotte een hartig gerecht, geen toetje!

Ook lekker: deze bietenwraps met hummus en rosbief

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip

4.12 van 17 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch
Keuken Midden-oosten
Porties 4 personen
Calorieën 238 kcal

Ingrediënten
 

  • olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • 4 groentenwraps (bv. van No Fairytales - verkrijgbaar in koelvak supermarkt)
  • 300 gr kipdijfilet in reepjes
  • 250 gr hangop of dikke yoghurt ongezoet
  • ½ bosje munt blad fijngehakt
  • 1 el sumak
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 1 komkommer in repen
  • 0,5 bosje peterselie grof gehakt
  • 50 gr gemengde sla

Instructies
 

  • Meng 4 eetlepels olijfolie met de ras el hanout. Schep de reepjes kipdijfilet door dit mengsel en laat 15 minuten, afgedekt met plastic folie, in een kom marineren.
  • Meng intussen de hangop met de munt en sumak in een kommetje. Bestrooi met zeezoutvlokken en zwarte peper en meng goed.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukken kipdij (eventueel in twee porties, dan wel twee pannen) in 7 minuten gaar. Schep tussendoor steeds goed om.
  • Verwarm de tortilla’s kort, besmeer met een lepel munt-sumakyoghurt en beleg met kipreepjes, sla, komkommer en peterselie. Rol op en maak op dezelfde manier de overige wraps.
  • Serveer de wraps met de rest van de dip ernaast.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 238kcalKoolhydraten: 23gProteine: 20gVet: 7gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 79mgNatrium: 311mgKalium: 527mgVezels: 3gSuiker: 6gVitamine A: 1723IUVitamine C: 14mgCalcium: 180mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.