Zelf broodje shoarma maken (een gezonde variant!)

Tijd

Categorieën: Recept, Snel

Zelf broodje shoarma maken (een gezonde variant!)

Een goed broodje shoarma op zijn tijd is heerlijk! Ik haal die dan graag bij een goede shoarmatent, maar dat is momenteel een tikkie ingewikkelder. Daarom maak ik ook regelmatig thuis dit broodje; een perfect doordeweeks maaltje, als je het mij vraagt. Omdat een traditionele shoarma thuis maken niet echt heel makkelijk is, maak ik daar graag een makkelijke – gezondere! – variant op.

Het vlees vervang ik door kipfilet. Die kook ik eerst en bak daarna knapperig en droog, extra kruidig met shoarmakruiden. Vervolgens maak ik een heerlijke knoflooksaus, op basis van yoghurt. Eigenlijk meer een tzatziki – licht, verfrissend en niet te zwaar (ook niet in calorieën). Om het geheel compleet te maken, voeg ik er ook wat lekkere salade aan toe. Op die manier is dit een gezonder broodje shoarma dan die je waarschijnlijk gewend bent, maar qua smaak kom je absoluut niks te kort!

Je kunt de kipfilet natuurlijk ook vervangen voor kippendijfilet. Snij deze dan iets kleiner dan gewone kipfilet. Kippendijen hebben als voordeel dat ze een stuk minder snel droog worden als je ze bakt; wel zijn ze dan ook nét ietsje vetter.

broodje shoarma

broodje shoarma

Zelf een (gezonder) broodje shoarma maken

3.91 van 21 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 362 kcal

Ingrediënten
 

  • 4 pita broodjes
  • 500 gr kipfilet of kippendijfilet in reepjes
  • 1 el olijfolie
  • 3 tl shoarmakruiden

Knoflooksaus

  • 200 gr dikke Griekse yoghurt
  • ½ komkommer geraspt en uitgelekt/uitgeknepen
  • ½ teentje knoflook geraspt
  • 1 el verse koriander
  • peper en zout
  • veldsla

Instructies
 

  • Kook de reepjes kip(pendij)filet ongeveer 10 minuten in kokend gezouten water of bouillon. Haal uit het water en dep droog met keukenpapier.
  • Meng de shoarmakruiden goed met de gekookte kip. Verhit de olie in de koekenpan en bak de gekruide kip hierin goudbruin.
  • Maak ondertussen de knoflooksaus. Het is eigenlijk een soort tzatziki. Een half teentje knoflook is meestal voldoende.
  • Meng de komkommer, knoflook, verse koriander en peper en zout door de knoflooksaus.
  • Verwarm de pitabroodjes in de oven. Snij voorzichtig open.
  • Doe wat van de kip in het pitabroodje, doe hierop wat veldsla en eindig weer met wat kip.
  • Serveer de pita-broodjes met de knoflooksaus.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 362kcalKoolhydraten: 34gProteine: 37gVet: 8gVerzadigde vetten: 1gTrans Fat: 1gCholesterol: 83mgNatrium: 464mgKalium: 653mgVezels: 2gSuiker: 2gVitamine A: 73IUVitamine C: 3mgCalcium: 115mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!