Makkelijk weekmenu voor week 3

Categorieën: Receptbundels

Reishonger! Deze week deelde ik al een aantal Vietnamese recepten met jullie om de reishonger te stillen. Helaas kunnen we voorlopig nog niet op reis, dus dan doen we het op deze manier! In dit weekmenu deel ik gerechten van over de hele wereld, zodat we via onze smaakpapillen op reis kunnen.

Maandag – Mexicaanse runderstoof

Mexicaanse runderstoof

We beginnen onze smaakreis in het fantastische Mexico. Deze pittige runderstoof is heerlijk om te eten met rijst, maar kun je ook prima serveren in een tortilla. Dit gerecht maak je lekker spicy door poblano pepers te gebruiken.

Het recept voor de Mexicaanse runderstoof met poblano pepers vind je hier.

Dinsdag – Zweedse gehaktballetjes met rösti

Zweedse gehaktballetjes met rosti

Dinsdag staan deze heerlijke Zweedse gehaktballetjes op het menu. Oftewel: köttbullar. Serveer met lekker krokant gebakken rösti of aardappelgratin met een groene salade.

Het recept voor de Zweedse gehaktballetjes met rösti vind je hier.

Woensdag – Pompoensoep Franse stijl

Franse pompoensoep

Oui oui! Voor de woensdag een heerlijke pompoensoep in Franse stijl. Rooster de pompoen eerst in de pan voor de beste smaakbeleving. Lekker en makkelijk te maken!

Het recept voor de pompoensoep Franse stijl vind je hier.

Donderdag – Bánh Xèo – Vietnamese pannenkoek

Banh Xeo

Voor donderdag een populair gerecht uit Vietnam: De Vietnamese pannenkoek of Bánh Xèo. Deze knapperig gevulde rijstpannenkoek is echt onwijs lekker. Voor de vulling heb ik garnalen en buikspek gebruikt, maar daarin kan je natuurlijk variëren.

Hoe je de Bánh Xèo – Vietnamese pannenkoeken maakt lees je hier.

Vrijdag – Oostenrijkse Käsespätzle

Kasespatzle

Käsespätzle is een gerecht wat traditioneel uit Oostenrijk en Duitsland komt. En de naam zegt het al; er zit lekker veel kaas in. Garneer de käsespätzle met de uienringen en fijngehakte peterselie. Guten Appetit!

Het recept voor de Oostenrijkse käsespätzle vind je hier.

Zaterdag – Griekse Souvlaki

Souvlaki

Zaterdag staat een Griekse klassieker op het menu: souvlaki. Traditioneel wordt de souvlaki niet geserveerd met een pitabroodje maar ik vind dat zelf altijd een heerlijke toevoeging. Serveer met zoete aardappel friet.

Het recept voor de Griekse souvlaki vind je hier.

Zondag – Chinese vijfkruiden Cheesecake 

Chinese vijf kruiden cheesecake

Deze klassieke cheesecake krijgt een Chinese twist doordat je de bodem en kruimellaag met vijfkruidenpoeder maakt. Vijfkruidenpoeder heeft vijf smaakgroepen: zout, zoet, bitter, zuur en umami. Deze no bake cheesecake is dus een feestje voor de smaakpapillen!

Hier vind je het recept voor de Chinese vijfkruiden cheesecake.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.