Diner recepten

Dit recept valt onder

Käsespätzle – Oostenrijk

Samenvatting

  • Aantal personen 4

Ingredienten

500 gram bloem

3 eieren

200 ml (bruisend) water

1 el olijfolie

250 gram belegen (berg)kaas, geraspt

20 gram boter

2 uien

1 tl geraspte nootmuskaat

20 gram peterselie

Peper en zout

Sharing is caring!

Käsespätzle

Käsespätzle is een gerecht wat traditioneel uit Oostenrijk en Duitsland komt. En de naam zegt het al; er zit lekker veel kaas in. Je maakt de pasta zelf met behulp van een vergiet of een speciale vorm.

Ik vermoed dat die speciale vorm niet makkelijk te vinden is in Nederland, maar je kunt ook prima met een vergiet werken en zo het deeg veranderen in pasta.

Wat dat is wat dit in weze is; een variant op pasta. Het is weer eens een hele andere manier om pasta te maken en de käsespätzle die je daarna in de oven bakt met lekker veel kaas is een fijne variant op onze gewone pasta.

Natuurlijk kun je daar ook voor kiezen als je geen zin hebt om de spätzle te maken. Maar als je eens wat anders wilt proberen? Het recept vind je hieronder!

Kasespatzle

Kasespatzle

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml (bruisend) water
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram belegen (berg)kaas, geraspt
  • 20 gram boter
  • 2 uien
  • 1 tl geraspte nootmuskaat
  • 20 gram peterselie
  • Peper en zout

Instructies

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Klop de eieren los en roer de bloem, peper, zout en nootmuskaat erdoor. Klop dan het water en olijfolie door het deeg, tot het glad en dun is. Laat 15 minuten rusten.
    Breng een pan met gezouten water aan de kook. Laat het deeg door een speciale spätzle rasp in het kokende water vallen (of een vergiet)

    Vis de spätzle die komen bovendrijven uit het water en spoel direct met koud water af.
    Meng de spätzle met de geraspte kaas in een ovenschaal. Bestrooi bovenop met wat extra kaas. Bak 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
    Snijd de uien in dunne ringen en bak in de boter bruin en knapperig.
    Garneer de käsespätzle met de uienringen en fijngehakte peterselie.

Nog meer lekkers