Makkelijk weekmenu voor week 1

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor een tosti met drie heerlijke kazen, gezonde brownies en een tikka traybake met kip, bloemkool en trostomaatjes. 

Maandag – Tosti met drie heerlijke kazen

Tosti met drie kazen

Op nieuwjaarsdag zit je waarschijnlijk net als ik met een flinke kater op de bank. Ik ken mezelf, ik heb dan zin in een vette hap. Lang in de keuken staan is met alle zekerheid een no go. Herkenbaar? Be prepared: haal alvast drie lekkere kaasjes voor jezelf in huis en maak daar een tosti van. Weinig moeite, maar wel heel erg lekker.  

Dinsdag – Maaltijdsalade met broccoli en feta 

Maaltijdsalade met broccoli

Zoals je weet moet ik van de cardioloog een tikkie gezonder leven. Aan het begin van het jaar ben ik daar extra gemotiveerd voor. Nu nog volhouden. Ik neem je mee op de gezonde tour met deze maaltijdsalade met broccoli en feta. Gezond eten kan echt wel lekker zijn! 

Woensdag – Carrotcake overnight oats met wortel en kaneel

overnight oats

Een van mijn go to ontbijtjes is deze carrotcake overnight oats met wortel en kaneel. Maak het een dag van tevoren klaar, zet het een nachtje in de koelkast en de volgende dag staat er een lekker ontbijtje op te wachten. Net alsof je een hap in een echte worteltaart zet, maar dan gezond. Ook handig voor in de lunchbox naar werk of school.  

Donderdag – Gezonde groentebowl met gebakken zalm 

Gezonde groentebowl met gebakken zalm

Groentebowls zijn altijd goed. Je kunt er niet alleen eindeloos mee variëren én je hoeft er echt geen chef voor te zijn. Vandaag zet ik een gezonde goentebowl met gebakken zalm op tafel. Er zitten onder andere bimi, radijs en asperges in, maar doe er vooral in waar jij zin in hebt. De gebakken zalm leg ik boven op de gebakken groenten en ik serveer het met nog wat lente-uitjes. Eet smakelijk! 

Vrijdag – Tomaten-basilicumrisotto

Tomaten basilicum risotto 2 1

Tussen de gezonde fratsen door mag je ook best een beetje genieten. En als ik ergens vrolijk van wordt is het een romige tomaten-basilicumrisotto.  

Zaterdag: tikka traybake met kip bloemkool en trostomaatjes

Tikka traybake met kip, bloemkool en trostomaatjes

Traybakes zijn echt fantastisch. Je hebt er alleen een oven voor nodig en er komt weinig afwas bij kijken. Wat wil je nog meer? Een van mijn persoonlijke favorieten is deze tikka traybake met kip, bloemkool en trostomaatjes. Niet normaal lekker.  

Zondag – Gezonde brownies 

Gezonde brownies

Zondag is en blijft bakdag. Vandaag bak ik gezonde brownies met een zelfgemaakte frammbozen-chiajam. Gezond, maar toch lekker smeuïg zoals een goede brownie hoort.  

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.