Makkelijk weekmenu voor week 50

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor pittige 10-minuten-noedels, kip kerrie met kipgehakt en een eenpansstoof met kabeljauw. 

Maandag – kip kerrie met kipgehakt

Kip kerrie 2

Soms vergeet ik hoe lekker kipgehakt eigenlijk is. Daar maak je onder andere deze kip kerrie met kipgehakt mee. Ik serveer dit gerecht met rijst. Daarover schep ik het kipgehakt in een smaakvol kerriesausje en ik maak het af met verse koriander. Smullen! 

Dinsdag – geroosterde honingspruitjes met feta

Geroosterde honingspruitjes

De weken voor kerst maak ik graag gerechten ter inspiratie voor mijn kerstmenu. Deze geroosterde honingspruitjes met feta is een perfect kerstgerecht. De spruitjes bereid je in een pan. Ik bedek ze vervolgens ook met een laagje honing en ik serveer ze onder andere met dadels, feta, pistache en heerlijke kruiden.  

Woensdag – pittige 10-minuten-noedels

Pittige 10-minuten-noedels

Zet je smaakpapillen in vuur en vlam met deze pittige 10-minuten-noedels. Herken je ‘m ergens van? Het is een van de gerechten uit Makkelijk met Miljuschka. Een weggevertje dus! Kook de noedels in een pan en maak ondertussen de spicy saus. Roer de gekookte noedels door de spicy saus en serveer direct. That’s it. Let wel op dat dit gerecht echt alleen voor de spicy lover is. Ik ben fan.  

Donderdag – eenpansstoof met kabeljauw

eenpansstoof met kabeljauwchorizokikkererwten

Eenpansgerechten zijn by far mijn favoriet. Weinig afwas, maar toch een heerlijk gerecht op tafel. Heel fijn voor zo’n druk einde van het jaar. Deze keer maak ik een eenpansstoof met kabeljauw met groenten zoals spinazie en kikkererwten. Lekker én gezond.  

Vrijdag – big mac taco’s

Big mac taco's miljuschka

Ken je de bigmac taco’s nog? Ik kreeg er ineens zo’n zin in. Wederom vandaag op het menu. Het malse vlees, de gesmolten cheddar en de big mac saus… I love it. En eerlijk is eerlijk, niets is beter dan een vette hap op vrijdagavond. 

Zaterdag – gemarineerde karbonade met winterse boerenkoolsalade

Gemarineerde karbonade met winterse boerenkoolsalade

Winter op je bordje! Deze gemarineerde karbonade met winterse boerenkoolsalade. De boerenkoolsalade breng ik op smaak met cranberry, appel en rodekool. In combinatie met de karbonade is het echt een mega verrassend gerecht.

Zondag – Sinterklaas fudge brownies

Sinterklaas brownies miljuschka

Ja, ik weet het Sinterklaas is het land uit, maar heb jij al genoeg van fudge en chocolade? Ik niet. Als je toevallig nog snoepgoed en ander lekkers over hebt dan is deze Sinterklaas fudge brownie het perfecte left over recept om Sinterklaas mee uit te zwaaien. Nog even genieten met de kids. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.