Carrotcake overnight oats met wortel en kaneel

4 uur 5 minuten

Overnight oats

Overnight oats; het is een tijd een rage geweest maar werd vervolgens vervangen voor de smoothiebowl. Hoe mooier hoe beter. Maar de overnight oats is nooit echt helemaal weg geweest en met goede reden ook, want het is een ideaal begin van je ochtend.

In dit geval maakte ik een versie waarbij ik al meteen bij mijn ontbijt wat extra groente naar binnen krijg, namelijk de wortel.

Wortel is daar bij uitstek geschikt voor, want het is wat zoeter dan de meeste andere groentes en doet het prima in deze overnight oats. Ik noem het dan ook mijn carrotcake overnight oats.

Klaarzetten en wachten

Om de overnight oats te maken meng je de ingredienten en vervolgens is het een kwestie van wachten. Hou hiervoor minimaal 4 uur aan, maar het makkelijkste is het om de nacht ervoor in de koeling te zetten.

Je hebt dan in de ochtend meteen een kant- en klaar ontbijtje. Voor het frisse mix je het dan nog even met wat yoghurt en wat honing en je serveert het met lekker veel vers fruit.

Mocht je nog eens wat pompoen of zoete aardappel over hebben na een maaltijd? Die kun je vervolgens ook weer prima gebruiken als ontbijt. Je vervangt de wortel dan voor pompoen. De pompoen prak je eerst even met een vork, zodat het beter mengt met de rest van de ingrediënten.

overnight oats

Carrotcake overnight oats met wortel en kaneel

4.58 van 42 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse keuken
Porties 1 portie(s)
Calorieën 277 kcal

Ingrediënten
 

  • 40 gr geraspte wortel
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1/4 tl kaneel
  • 40 gr havermout
  • 1 tl honing (of meer naar smaak
  • snufje zout
  • 1 el rozijnen
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Vers fruit om te serveren

Instructies
 

  • Meng de geraspte wortel met de specerijen. Voeg dit toe aan de havermout en meng het met de 150 ml amandelmelk, de rozijnen en een heel klein snufje zout.
  • Doe het over in een glaasje en zet in de koeling voor de nacht.
  • De volgende ochtend haal je de pot uit de koeling. Je mengt nu de yoghurt en honing erdoor.
  • Serveer met lekker veel vers fruit

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 277kcalKoolhydraten: 51gProteine: 10gVet: 5gVerzadigde vetten: 1gCholesterol: 2mgNatrium: 280mgKalium: 451mgVezels: 7gSuiker: 9gVitamine A: 6688IUVitamine C: 3mgCalcium: 264mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.