Makkelijk weekmenu voor week 47

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor zalm uit de oven, een warme pastasalade met paddenstoelen, dahl met geroosterde bloemkool en snert. 

Maandag – Zalm uit de oven

Zalm uit de oven

Trap de week gezond en makkelijk af met deze zalm uit de oven. Geen gedoe met voorkoken, maar gewoon alles direct op de bakplaat én de oven in. Aardappels, broccoli, spek, tomaatjes en zalm, het zit er allemaal bij. 

Dinsdag –  Warme pastasalade met paddenstoelen

warmepastasalade

Pastasalade, maar dan warm. De pasta bak je mee met de paddenstoelen. De rucola, bieslook en geitenkaas roer je er wat later doorheen. Het is dus eigenlijk een lauw-warme pasta, maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Bekijk het recept hier

Woensdag – snert: Hollandse erwtensoep

Snert: zo maak je Hollandse erwtensoep

Snert, wat mij betreft een van de lekkerste maaltijdsoepen ever. Zeker rond deze tijd van het jaar. Het zit boordevol groenten en knapperige (vega) rookworst. Extra Hollands met een stuk roggenbrood spek. 

Donderdag – Griekse varkensfilets met skordalia en salade

Griekse varkensfilets met skordalia

Breng deze herfst het Griekse zonnetje in huis met deze Griekse varkensfilets met skordalia en Salade. Skordalia is een soort aardappelpuree, maar dan op Griekse wijze. De varkensfilet leg ik in een heerlijke marinade. Bak ze in de pan en serveer met de skordalia en een salade van onder andere tomaat, rode ui, feta en komkommer

Vrijdag – Gebakken camembert: de ultieme kaasfondue

mini kaasfondue van camembert

Kaasfondue, wat is dat een feestje! Vandaag maak ik de makkelijkste kaasfondue ever van een gebakken camembert. Dit recept is top voor op de borrelplank of tijdens een feestje, of mijn favoriet, gewoon op de bank terwijl ik onder een kleedje lig. 

 Zaterdag – Dahl met geroosterde bloemkool

Dahl met bloemkool

Dahl is een lekkernij uit de Indiase keuken. Bestaande uit een mix van groentebouillon, linzen, tomatenpuree en overheerlijke specerijen. Dat laat ik even lekker pruttelen in een pan. Voor erbij maak ik wat geroosterde bloemkool. Hoort eigenlijk niet, maar ik doe het graag net even anders. Het recept van dahl met geroosterde bloemkool vind je hier. 

Zondag – Gember walnoot perentaart

Gember walnoot perentaart miljuschka

Vandaag is het wel een hele speciale bakdag, want ik maak gember walnoot perentaart. Dat klinkt heel bijzonder, en dat is het eigenlijk ook. De combinatie van zoete peren, pittige gember en knapperige walnoten is echt top. Zeker als je het in een taart verwerkt. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.