Yes, 2023 baby! Een mooi, nieuw culinair jaar is van start gegaan en dat betekent dat ik jullie weer tweeënvijftig weken lang mag inspireren met smakelijke en verassende weekmenu’s. Helemaal zin in. En omdat het na alle overdaad van de feestdagen best wat minder mag, trappen we deze eerste week van het jaar af met een weekmenu vol lichte en gevarieerde gerechten. Happy tasteful new year!
Maandag – Pastinaaksoep met kerrie en rijst
Eenvoudig én ontzettend smaakvol. De zoete smaak van pastinaak gecombineerd met de kerrie doet het in deze pastinaaksoep heel erg goed. Ik combineerde het vervolgens ook met rijst, kokosmelk en koriander voor een tropische twist aan een Hollandse klassieker.
Hier vind je het recept voor deze pastinaaksoep met kerrie en rijst.
Dinsdag – Vegan wraps
Op zoek naar een gezond gerecht als lunch of een lichte maaltijd voor het avondeten? Maak dan deze vegan wraps met aubergine, courgette en geroosterde paprika. Heerlijk in combinatie met een lekkere soep, zoals deze tomatencrèmesoep met peterselie-olie.
Hier vind je het recept voor deze vegan wraps.
Woensdag – Pasta met broccoli en noten
Vandaag een heel eenvoudige én heel smakelijke pasta met broccoli en geroosterde noten. Ik gebruikte hiervoor volkoren speltpasta, maar je kunt natuurlijk jouw favoriete type gebruiken.
Hier vind je het recept voor deze pasta met broccoli en noten.
Donderdag – Courgette plaattaart
Deze courgette plaattaart met roomkaas, Parmezaanse kaas en knoflook is vegetarisch, verrassend en vooral superlekker. Ideaal als borrelhap, lunch of licht diner. Serveer er een lekkere frisse groene salade bij en dan is je maandagavond helemaal compleet!
Hier vind je het recept voor deze courgette plaattaart.
Vrijdag – Sandwich met roomkaas, ei en asperges
Ik vind het ook leuk om af en toe een heerlijk lunchgerecht in het weekmenu te doen. Want ja, iedere dag hetzelfde voor de lunch is ook maar saai. Daarom deze week een heerlijke sandwich met asperges, ei en roomkaas.
Hier vind je het recept voor deze sandwich met roomkaas, ei en asperges.
Zaterdag – White Russian
Omdat er deze week nog volop nieuwjaarsborrels plaatsvinden leek het mij een leuk idee om een cocktail mee te nemen in het weekmenu. Deze white Russian is doordat hij niet zo zoet is en lekker naar koffie smaakt perfect voor zowel de borrel overdag als die ‘s avonds, en extra feestelijk door de sterretjes. Cheers!
Hier vind je het recept voor deze white Russian.
Zondag – Appeltaart
Soms kan geluk zo simpel zijn. Daarom bakken we op deze zondag deze Hollandse appeltaart. Een traditioneel recept, waar je gegarandeerd succes mee boekt. Het liefste eet ik hem als hij nog een beetje warm is, uiteraard met slagroom of een bol vanille-ijs. Kan natuurlijk ook allebei, maak het zo lekker als je zelf wil. Happy Sunday!
Hier vind je het recept deze appeltaart.