Makkelijk weekmenu voor week 35

Categories: Receptbundels

Er staat weer een nieuw weekmenu voor jullie klaar. Geniet ervan!

Maandag – Witlof met ham en kaassaus

Fresh witlof met ham en kaas 3

Witlof met ham en kaassaus: een echte Hollandse klassieker om de week mee te beginnen. De kaassaus maak je natuurlijk zelf, op basis van een simpele roux. Daarna nog even afbakken in de oven met een extra krokant kaaskorstje. Wat een feest!

Hier vind je het recept voor deze witlof met ham en kaassaus.

Dinsdag – Doperwtensoep met waterkers

Doperwtensoep met waterkers

Deze frisse doperwtensoep van verse erwten en waterkers is ideaal voor op warmere dagen in de lente en zomer, maar kan natuurlijk het hele jaar door geserveerd worden.

Je gebruikt voor deze doperwtensoep het liefste verse gedopte erwten. Kun je deze nu écht niet vinden, dan zijn bevroren doperwten ook een goede optie.

Hier vind je het recept voor de doperwtensoep met waterkers.

Woensdag – Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes

spinazieburgers

Van deze burger zou zelfs Popeye blij worden, want hij zit bomvol spinazie. Lekker veel power! Ideaal voor doordeweeks, deze spinazieburger met geraspte kaas, ei en paneermeel en nog wat smaakmakers. Ik bak de spinazieburgers rustig in een pannetje voor een minuut of 5 per kant of tot ze goudbruin zijn en gaar. En dan is het zaak om je burger goed op te bouwen. Ik begin meestal met een laagje saus. Daarop komt de sla. Dan de burger en dan eindig ik met de toppings en natuurlijk nog extra saus…

Hier vind je het recept voor deze spinazieburger met zoete aardappelfrietjes.

Donderdag – Broccoli en biefstuk teriyaki

broccoli biefstuk teriyaki

Voor een doordeweekse maaltijd vind ik het fijn als ik niet uren in de keuken hoef te staan. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar over het algemeen kies ik dan graag voor een maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat, zoals deze broccoli en biefstuk teriyaki.

Ben je geen fan van biefstuk, dan zou je de biefstuk teriyaki ook kunnen omdopen tot een kip teriyaki. Zelfs vis kun je bereiden op deze manier! Let dan uiteraard wel op dat je het niet te lang wokt; vis is nu eenmaal veel sneller klaar dan kip of rundvlees.

De marinade voor de biefstuk teriyaki gebruik je vervolgens ook als saus, waardoor de broccoli tevens een lekker kleverig laagje krijgt. Ik serveer het geheel graag met noedels, verse koriander en wat sesamzaadjes.

Hier vind je het recept voor de broccoli en biefstuk teriyaki.

Vrijdag – Andijviestamppot met spekjes

andijviestamppot met spekjes

Deze heerlijke andijviestamppot kun je maken met aardappel óf je kunt het eens anders doen – door er knolselderij doorheen te doen. Ik vind knolselderij een heerlijke groente in een stamppot, al is het wat minder romig dan de aardappel zelf. De spekjes bak je van tevoren uit, lekker knapperig, en meng je daarna door de stamp. Serveer met je favoriete (vega) gehaktballetjes!

Hier vind je het recept voor de andijviestamppot met spekjes.

Zaterdag – Geroosterde kip uit de oven met honing en dragon

geroosterde kip uit de oven met honing en dragon1

Een geroosterde kip uit de oven maken – ja, een hele! – lijkt moeilijker dan het is. Eigenlijk is dit gerecht heel goed te doen, als je alle stappen rustig opvolgt en er tijd, aandacht en liefde in stopt. En op een zaterdagmiddag is dit natuurlijk helemaal leuk om te doen.

Het resultaat is een goddelijke geroosterde kip met het zoet van honing en kruidigheid van dragon. Tip: maak er een frisse venkelsalade of haricot verts met amandel, Parmezaan en citrus bij als bijgerecht. Of natuurlijk heerlijke gebakken aardappels!

Hier vind je het recept voor de geroosterde kip uit de oven met honing en dragon.

Zondag – Mijn favoriete brownies

Brownies from heaven

Zondag, bakdag! En deze dag ga ik voor brownies. Natuurlijk zijn er vele varianten op deze klassieker, maar ik geef je hier een van mijn favorieten die een lekkere fudgy brownie oplevert. Uiteraard wel met een krokant laagje. 

Natuurlijk kun je variatie aanbrengen met de noten. Roer ze erdoor, strooi ze erover of breek er wat Oreo-koekjes doorheen. Het kan allemaal!

Hier vind je het recept voor mijn favoriete brownies.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.